Canyon Neuron:ON CF 2023 E-MTB is helemaal nieuw en van carbon

De elektrische trail mountainbikes van Canyon zijn vernieuwd. Officieel gaat het om de Canyon Neuron:ON CF serie, dat is de carbon lijn. Want de Neuron:ON serie was er alleen in aluminium. Nu dus ook een carbon lijn. En met vernieuwd bedoelen we niet dat er een nieuw kleurtje of alleen een langere stuurpen is gemonteerd. Hij is in dit geval helemaal vernieuwd. De complete geometrie is aangepast. Dat zie je duidelijk wanneer je de nieuwe Neuron:On over de oude legt.

Oude Neuron:ON vs Nieuwe Neuron:ON

Qua geometrie kan je kort zeggen dat de reach groter is geworden. De liggende achtervork is langer, de zadelbuis is een paar graden steiler, en de balhoofdshoek is slacker. Allemaal om de bike nog relaxter de berg af te sturen maar ook om beter te kunnen klimmen. Om nog iets meer comfort mee te geven is de veerweg ook verhoogt naar 140 mm. Deze veranderingen moeten de bike nog meer een funbike maken. Hij is er ook alleen met 29 inch wielen. En dat het frame nu van carbon is, levert een gewichtsbesparing op. Bijna 2 kg.

De fiets heeft de Bosch Peformance Line CX motor met een 750 Wh accu. Geïntegreerd heeft de bike via deze motor ook een track en trace functie via de app op je telefoon. De eerste 12 maanden is dit voor de Neuron:ON gratis. Daarna werkt dit via een abonnementje via Bosch voor € 39,99 per jaar.

Afmontage

Hoe de Canyon Neuron:ON verder is afgemonteerd ligt aan welke uitvoering je kiest. Er is namelijk een Neuron:ON CF 7 vanaf € 4.799,-. Dan krijg je een 625 Wh accu. Voor de CF 7 met een 750 Wh accu betaal je € 4.999,-. Maar wil je liever de CF 8 dan betaal je € 5.599,- en dan krijg je een Fox 34 Float Performance 140 mm voorvork, een Fox DPS achterdemper, een Shimano XT groepset en een DT Swiss HLN350 wielset.

En als je goed naar de foto’s en video’s kijkt dan komt er blijkbaar ook nog een topmodel alleen is deze nog niet officieel gepresenteerd. Voor nu is er de CF7 en de CF8.

Meer info via Canyon

Canyon Neuron:ON CF 8
Canyon Neuron:ON CF 8
Canyon Neuron:ON CF 7
Canyon Neuron:ON CF 7
Canyon Neuron:ON CF 7