Cannondale Moterra Neo Lab71 is het nieuwste E-MTB topmodel

Lab71 is het high-end label van Cannondale en daar mag een e-mountainbike natuurlijk niet ontbreken. En daarom lanceert Cannondale nu de Lab71 Moterra Neo. Een elektrische mountainbike met een afmontage om u tegen te zeggen, met onder andere een Bosch Performance Line CX Race motor en de Sram XX AXS Transmission groepset.

Chique Tinted Red kleur

Het carbon frame van de fiets heeft een donkerrode kleur die Cannondale Tinted Red noemt. Op de zijkanten van het frame staat bij het balhoofd de merknaam Cannondale en op de achterkant van de zitbuis staat in grote letters Lab71. Op de voorkant van het balhoofd zie je het logo van Cannondale terug en op de bovenkant van de bovenbuis staat Moterra. Al deze aanduidingen zijn vrij subtiel gedaan en daardoor valt vooral de donkerrode kleur op. De achterkant van de fiets is glans-zwart gekleurd, en dat zorgt voor een mooi contrast met de voorkant van de fiets.

Achter het crankstel zit de Bosch motor ‘verstopt’ en de accu van deze e-mountainbike is in de onderbuis van het frame geplaatst. Een rubberen cover beschermt de accu en opladen is zowel mogelijk met de accu in het frame of door de accu eruit te halen. De Bosch Kiox bedieningsdisplay zit op de stuurpen gemonteerd.

Proportional Response veersysteem

Deze Lab71 mountainbike is voorzien van het Proportional Response veersysteem, een door Cannondale zelf ontwikkeld systeem dat per framemaat anders is. Want, zo stelt Cannondale, de meeste veersystemen houden geen rekening met verschillende framematen terwijl er wel degelijk verschil is. Het systeem zit verwerkt in de achtervork van de fiets en per framemaat heeft het systeem dus een aangepast systeem met verschillende bevestigingspunten om de beste veerprestaties te leveren.

Lab71 afmontage met Sram en Zipp

Qua opties heeft Cannondale het lekker eenvoudig en overzichtelijk gehouden, want de Lab71 Moterra Neo is slechts in één kleur en afmontage verkrijgbaar. En zoals je bij de Lab71 collectie mag verwachten is de afmontage om je vingers bij af te likken. De donkerrode kleur heet Tinted Red en de e-mtb is afgemonteerd met de Bosch Performance Line CX Race motor met 85 Nm koppel en een Bosch PowerTube 750 Wh accu.

Maar naast de elektrische aandrijving zijn ook de andere componenten dik in orde. Zo zien we de draadloze en elektronische Sram XX AXS Transmission groepset, Zipp 3Zero Moto carbon wielen met Maxxis Minion banden en een draadloze Sram Reverb dropperpost. Qua remmen kiest Cannondale voor de Code Ultimate Stealth 4-piston remmen en de mountainbike is voorzien van een RockShox Lyrik Ultimate 150mm voorvork en een RockShox Deluxe Select + achterdemper.

De Lab71 Moterra Neo is verkrijgbaar in vier maten en kost € 12.999,-. Meer info via Cannondale.