Cannondale adopteert MTB-route Zeist

De mountainbikeroute van Zeist heeft officieel een nieuwe naam: MTB-Route Cannondale Zeist. De samenwerking mountainbikemerk Cannondale bestaat uit een geldbedrag, waarmee het bedrijf een bedrage wil leveren aan behoud van een gezond natuurgebied. De route is onderdeel van het uitgestrekte netwerk aan mountainbikeroutes in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Door steeds intensiever gebruik van het gebied door wandelaars, ruiters en natuurlijk mountainbikers is onderhoud steeds belangrijker voor de beherende Stichting Utrechts Landschap en met financiële steun lukt dat ook de komende jaren.

Geen aanpassingen, alleen een nieuwe naam

Aan de bestaande mountainbikeroute in Zeist is niets verandert, behalve de naam. “Beide partijen zijn trots op dit duurzame partnerschap. Op deze manier hopen wij nog meer mensen te motiveren om op de fiets te stappen en van de Utrechtse natuur te genieten”, zegt Romy de Bruijn, marketingmanager van Cannondale.

Duurzame samenwerking op lange termijn

Hoofd Terreinbeheer van Utrechts Landschap Arjan van den Heuvel ligt de sponsoring toe: “Veel mensen hebben onze natuurgebieden ontdekt via wandel- , mountainbike- en ruiterpaden. Daar zijn wij blij mee. Tegelijkertijd willen wij al deze vormen een plek in de natuur geven zonder de natuur daarmee te schaden. Mountainbiken is een groeiende sport. Met het geld kan Utrechts Landschap de natuur rondom de MTB-route een extra impuls geven en goed onderhouden.” Om welk sponsorbedrag het gaat is niet bekend gemaakt.

De MTB-route wordt onderhouden door honderden enthousiaste vrijwilligers van de Stichting MTB Utrechtse Heuvelrug. Van den Heuvel: “Utrechts Landschap is de Stichting MTB Utrechtse Heuvelrug dankbaar voor het onderhoud van de mountainbikepaden. Voor nu en in de toekomst.”

Ook Bert Lam, coördinator van Stichting MTB Utrechtse Heuvelrug is blij met de samenwerking. “Wij voelen ons vereerd dat zo’n groot merk als Cannondale zich wil verbinden aan de route. Het zegt iets over de verankering in de fietswereld”, aldus Lam.

Meer info over de route en een verplicht vignet vind je hier