Bosch Performance Line CX Race Limited Edition is speciaal voor E-MTB-wedstrijden

Je kunt Bosch gerust toonaangevend noemen in de wereld van eMTB. Het merk stapte al vroeg in de wereld van e-biking en probeert opnieuw een grens te verleggen op het hoogste niveau. De nieuwe Performance Line CX Race Limited Edition motor is namelijk speciaal en alleen gemaakt voor eMTB-racers en enkel verkrijgbaar als onderdeel van specifieke mountainbikes.

Race-modus haalt het beste uit de rijder en de accu

De mens is eens temeer de beperkende factor, want technisch gezien zou Bosch al veel sterkere motors kunnen ontwikkelen. Maar zoveel vermogen onder controle houden is de uitdaging in de ontwikkeling van motoren. Meer ondersteuning betekent namelijk ook meer kracht op de mountainbike en ondergrond en je moet als bestuurder wel om kunnen gaan met die extra power. De nieuwe Bosch motor kan tot 400% van het eigen trapvermogen aan directe ondersteuning leveren, zolang de mountainbike niet harder van 25 km/u gaat. Daarom monteert Bosch de nieuwe Performance-lijn alleen op mountainbikes die zijn bedoeld voor wedstrijden.

De nieuwe Race-modus komt voort uit de Extended Boost die Bosch-systemen al langer hebben. In die modus levert de 85Nm-motor heel direct extra kracht waardoor je ook op lage snelheid of met lage trapfrequentie veel power krijgt en bijvoorbeeld makkelijker rotsblokken en boomwortels kunt oprijden. De Race-modus is daarnaast te tunen met de eBike Flow-app van Bosch. Zo kan o.a. de mate van ondersteuning, maximumsnelheid en maximale koppel worden afgesteld.

Performance Line CX Race Limited Edition is sterk, maar ook licht

Sterker nog: het is de lichste drive unit die Bosch in haar assortiment heeft. Ook in eMTB-wedstrijden telt natuurlijk iedere gram. Met 2,75 kg voor de motor en een speciale PowerTube accu van minimaal 3 kg en 500 Wh zou je zo’n 4,5 uur kunnen rijden volgens de fabrikant. De onderdelen kun je bedienen met verschillende soorten controllers. In de bovenbuis zit de uitgebreide System Controller en met de Mini Remote stel je de modi aan het stuur in. De magnesium behuizing zorgt ervoor dat de motor tegen een stootje kan en er ook nog eens super snel uitziet.

Meer info bij Bosch.