UCI opent kalender met Enduro World Cup in Tasmanië

Mountainbike op het hoogste niveau volgen, is haast net zo mooi als zelf op de mountainbike zitten. Het talent, de trails en natuurlijk de sfeer zijn perfecte ingrediënten voor de mooiste video-content. In de UCI World Cups vind je natuurlijk de crème de la crème van de sport. Bijna geruisloos begon dit weekend het eerste wereldbekerevenement, waarbij de World Enduro World Cup indrukwekkend aftrapte in Australië.

UCI Mountain Bike World Series heeft bomvolle kalender

Het is nog even wachten op de eerste officiële lineaire uitzending in Nederland, maar de aftrap van de eerste UCI Mountainbike World Series levert online toch al hele mooie beelden uit Tasmanië op. Dit jaar bundelt de UCI samen met mediapartner Warner Bros Discovery de krachten en zorgt voor een wereldbekerkalender met naast traditionele cross-country- en downhill-wedstrijden ook voor marathon- en enduro-wedstrijden op het hoogste niveau. Eén centrale plek en één mediapartner voor alle disciplines dit jaar.

Enduro zorgt voor duivelse sporen in Tasmanië

In het Tasmaanse Maydena krijgen ’s werelds beste enduro-rijders zes etappes voorgeschoteld. De Australische zomers zijn droog en de kleiige ondergrond is stoffig en hard. Het zijn slechts smalle padjes waarover de deelnemers flinke hoogteverschillen afdalen, waarbij hun schouders zich om de tien meter langs een dikke boom moeten wurmen. Deze enduro vraagt uiterste concentratie en steengoede coördinatie van de rijders.

Livestreams volg je o.a. via Eurosport, Discovery+ en GCN+. Ook verschijnt op replay en highlight materiaal van dit mountainbike seizoen. O.a. gratis via YouTube belooft de organisatie. Voor nu kun je afgelopen weekend vast herbeleven met video’s op YouTube. Je vindt drie toffe video’s over het eerste weekend in Maydena. De eerste is een samenvatting met highlights, de tweede een course preview met Johs Carlson en de derde is ruw materiaal van de eerste trainingsdag. Beide vol indrukwekkende beelden.

Komend weekend wederom een enduro only weekend vanuit Derby (Australië) en op 11 mei start het eerste cross-country-weekend in Nové Mêsto (Tsjechië). Meer info over alle wereldbekers.