Trek gebruikt echte rook voor speciaal design

Soms zeggen foto’s meer dan 1000 woorden, en ik moet zeggen dat dat in dit geval wel zo is. De mountainbikes van het Trek Factory Racing XC Team zijn voorzien van een speciaal design, er is namelijk rook gebruikt voor het design. Rook? Jazeker! Volgens Tim Reddington, grafisch ontwerper bij Trek, hebben de frames boven open vuur gedraaid om echte rook op te vangen. Op deze manier hebben de fietsen de rokerige look gekregen, bovenop de witte basis.

Op de foto’s zien we de Trek Supercaliber van Gwendalyn Gibson, zij is de nieuwste renster van het Trek Factory Racing XC Team. In 2023 bestaat het team uit 7 renners en die gaan rijden op de Trek Supercaliber, die wij al eens eerder hebben getest. Wat vooral opvalt aan deze fully is de subtiele manier waarop de achterdemper verwerkt is.

De 23-jarige Gibson brak in 2022 door, maar tegelijkertijd was het een pittig seizoen voor haar. Nadat ze in mei haar eerste top tien notering pakte op de short track in Nové Město brak ze haar knieschijf, waardoor ze een tijd in de lappenmand lag. Later in het jaar pakte ze in Snowshoe haar eerste wereldbekeroverwinning op de short track. Ook pakte ze afgelopen jaar nog een bronzen medaille op het WK short track en een tweede plaats in Mont-Sainte-Anne. Ik ben benieuwd wat 2023 haar gaat brengen. Aan de looks van de fiets kan het in ieder geval niet liggen!

Meer info via Trek.