Schitterende custom titanium trailbike van Alliance Bicycles

Eigenlijk is hij misschien wel te mooi om mee de trails af te knallen, of door de modder te crossen. Deze custom titanium Alliance full suspension MTB. Deze trailbike was te zien bij het open huis van Chris King dat werd georganiseerd voor de lancering van de nieuwe ‘Midnight’ onderdelen. Naast deze Midnight onderdelen van Chris King is dit titanium kunstwerk opgebouwd met nog meer mooie onderdelen.

Het merk Alliance is afkomstig uit het Amerikaanse dorpje Hailey dat in de staat Idaho ligt. Eigenaar en framebouwer Erik Rolf maakt handgemaakte frames van staal of titanium. In dit geval dus een full suspension titanium mountainbike met dempers van RockShox. De achterdemper is de Super Deluxe Ultimate en de voorvork is een Lyrik. Bij de voorvork heeft hij mee gespoten in het design van het frame.

Het frame is grotendeels van geborsteld titanium met een donkerblauw gespoten bovenbuis en achterbrug. Op het frame vind je verschillende gekleurde details en het logo in geel met lichtblauwe kleuren. Wat ik persoonlijk altijd erg mooi vind bij dit soort fietsen is het ‘merk-schildje’ op het balhoofd.

High end materialen

Het frame is opgebouwd met de nieuwe Midnight onderdelen van Chris King. Naast de trapaslagers en het balhoofd zie je deze ook terug in de naven van de Chris King carbon wielen. Geheel in stijl zijn de stuurpen en Crankset die ook allebei van titanium zijn. De crankset is de eeWings van Cane Creek in combinatie met en WolfTooth kettingblad. De stuurpen is van het merk 5Dev. Voor het schakelen wordt een Shimano XTR derailleur gebruikt en remmen gaat met de Hope Tech 4 remmen uit Engeland.

Ik snap natuurlijk dat je op zo’n fiets heel zuinig bent, maar ik stoor me dan toch eerlijk gezegd aan de chainstay die een beetje slordig is ingewikkeld met een tape. Maar het positieve daaraan is dat de fiets wel gebruikt wordt waarvoor hij bedoeld is! Schitterende bike!

Via Alliance Bicycles