Samenvatting UCI Wereldbeker Val Di Sole – video

Wederom een weekend met races op het hoogste niveau. Na vorig weekend een combi tussen enduro en downhill in Leogang, mochten de downhillers dit keer naast de cross country-rijders aan de bak. Het Italiaanse Val Di Sole leverde weer spectaculaire races op. Je checkt hier de samenvattingen.

Cross Country

Hoewel je vanwege de plaatsnaam enkel een zonnige vallei zou verwachten, was dat ten dele waar. Ja de zon scheen, maar de ondergrond was nog zo drassig dat het op stukken die minder in de zon lagen nog steeds een mud fest werd. Met een paar rare valletjes als resultaat. Bij de dames geen verrassing met Ferrand-Prevot als winnaar en Puck Pietserse met zilver, maar de Zuid-Afrikaanse Candice Lill op de derde plek is wél een verrassing! Bij de heren ook geen verrassing, maar wel indrukwekkend: Nino Schurter wint weer – met grote overmacht – een wereldbeker.

Downhill

Ook verre van zonnig weer op de downhill zaterdag. Met mist op de top dalen de rijders een natte track af, met veel blootliggende wortels en stenen. Bij de mannen is het Norton die al vroeg een snelle tijd noteert, maar is er nog één die met een prachtig foutloze rit flink onder die tijd duikt: Amaury Pierron. Ook bij de dames komen de spatborden uit de kast en blijft het lang spannend, maar blijkt de snelste tijd van Tahnee Seagrave toch echt de snelste tijd.