Quirk Super Chub is heerlijk om te zien

Alleen het uitspreken van de naam is al heerlijk. De Super Chub van Quirk. Deze XC hardtail, gemaakt van staal, is een plaatje om te zien. We kwamen hem tegen en vonden het de moeite waard om hem even te laten zien.

Quirk maakt custom bikes van staal en titanium. Alles wordt gedaan in Londen. En ja, als je custom leest dan weet je dat de prijs ook stevig is. Je betaalt namelijk altijd extra voor maatwerk. We schreven eerder al eens over de Quirk Overland die toen vernieuwd was. Maar deze Super Chub is misschien nog wel specialer.

Uitgangspunt is dus een XC hardtail frame welke ruimte heeft voor maximaal 2.4 inch banden. Het frame heeft interne kabelgeleiding maar zoals je ziet op de foto’s zie je aan de voorkant wel de kabels uit de stuurpen komen. Dit hebben ze dan weer zo mooi gedaan dat het bijna zonde is als de kabels binnendoor zouden gaan.

Het frame is geschikt voor 100 en 120 mm veerweg voor. Ook is het frame klaar voor Boost naven. Het stalen frame heeft een gewicht van 1,9 kg voor een gemiddelde maat L. Een frameset kost je 4200 Engelse Ponden. En omdat het custom is kan je helemaal los gaan met de onderdelen waardoor je makkelijk boven de 10k uit gaat komen als je dat wil. Deze versie is afgemonteerd met onder andere Sram, Enve en Chris King onderdelen. Niet verkeerd.

Meer info via Quirk