Leatt komt met een compleet nieuwe collectie voor MTB Endurance en Gravel

Als we het doen dan maar meteen goed, zullen ze gedacht hebben bij Leatt. Ze presenteren een compleet nieuwe Endurance lijn met onder andere broeken, shirts, helmen en verschillende accessoires voor de XC rijder. Tot voor kort hielden ze zich vooral bezig met motorcross en de ruigere varianten van het mountainbiken. Het downhill en enduro met full-face helmen en baggy (beschermende) kleding. We schreven bijvoorbeeld pas nog over de nieuwe Leatt Gravity 6.0 carbon helm van ze.

Leatt Endurance 4.0 en 3.0 helmen

In het Endurance assortiment heeft Leatt twee verschillende helmen. Niet gek aangezien veiligheid ooit de start en reden is geweest van het ontstaan van dit merk. Leatt heeft hierbij samengewerkt met Lukas Baum en Georg Egger, winnaars van de Cape Epic in ’22. Mannen die weten waarover ze praten dus.

De Endurance 4.0 is het topmodel met 21 ventilatiegaten, ruimte voor je bril, fidlock sluiting en het 360 graden turbine systeem dat we ook in de downhill helm al zagen. Een systeem dat rotatie impact bij een val moet verminderen, zoals we dat ook kennen van het merk met het bekende gele logootje. Ook heeft de helm een Powerbridge. Dit is een versteviging over het midden gedeelte van de helm, die de krachten van een impact beter moet verdelen over de gehele schaal.

Naast de 4.0 is er ook de 3.0 helm. Het verschil daarbij is dat deze vooral wat zwaarder is, maar vergelijkbare technische eigenschappen. Dit zie je dan ook terug in de prijs want de 4.0 helm is verkrijgbaar voor € 189,99 waar de 3.0 goedkoper is met € 149,99.

Kleding voor mannen en vrouwen

Bij de kleding hebben ze gekozen voor specifieke dames en heren pasvorm. Qua materialen en eigenschappen zijn de items identiek, maar het model en de kleurkeuze is aangepast op het geslacht. Zoals gezegd doen ze het bij Leatt meteen goed, want de gehele kledinglijn bestaat uit twee broeken, twee shirts, een wind-vest, een MTB packable jasje en twee type handschoenen. En dat dus allemaal voor zowel heren als dames.

MTB Endurance jacket

Het Endurance jacket is een dun jasje dat je makkelijk moet kunnen opvouwen om mee te nemen. Het is gemaakt van een rekbare stof, waardoor het lekker moet aansluiten. De voorkant is gemaakt van winddichte stof, dat wel ruimte zal bieden om te ademen. De achterkant is van ‘knitted’ stof, waardoor er veel ruimte is voor ventilatie.

Op de rug zit een zak met een rits, dat je bij het dragen kan gebruiken om spulletjes in mee te nemen. Heb je het jasje niet meer nodig, kan je hem in dit zakje opvouwen en met diezelfde rits dichtdoen. Slim gedaan! Het jasje voor de heren is verkrijgbaar in het blauw, zwart en oker-geel. Bij de dames is er de keuze uit zwart en een paars/oranje combinatie. In beide gevallen is de prijs € 139,99.

De gehele collectie kan je terugvinden op de site van Leatt