Inschrijving geopend voor Veluwse MTB competitie 2023-2024

Een laagdrempelige competitie voor mountainbikers in midden en Oost-Nederland, dat wil de organisatie van de Veluwse MTB competitie opnieuw aanbieden deze winter. De kalender met acht wedstrijden is bekend en de inschrijving is geopend.

Acht mountainbikewedstrijden voor alle niveaus

Vorig jaar waren we een aantal keer aanwezig voor een beeldverslag van de Veluwse MTB competitie. Het mooie aan deze competitie is het laagdrempelige karakter van de wedstrijden, voor letterlijk jong tot oud. Wil je eens proeven aan mountainbiken in competatief verband, dan kun je je met een lidmaatschap bij de NTFU of een startlicentie bij de KNWU inschrijven voor de competitie. Beide zijn makkelijk online aan te vragen. Een volledige uitleg vind je bij de inschrijving van de Veluwse MTB Competitie.

Toch staan ook elk jaar gevorderde wedstrijdrijders aan de start van deze mountainbikecompetitie. Hoewel het karakter gemoedelijk en laagdrempelig is, zijn de parcoursen ook uitdagend genoeg voor ervaren mountainbikers met een licentie. Bij gebrek aan landelijke mountainbikewedstrijden in de winter, zijn ook zij graag van de partij. De meest technische hindernissen in het parcours krijgen een makkelijkere B-lijn die bedoeld is voor de beginnelingen.

De competitie begint op zaterdag 25 november met een wedstrijd in Zutphen. Een maandje later staat het uitdagende clubparcours van Bar End in Apeldoorn op het programma en vanaf het eerste weekend in januari vindt bijna elke week een wedstrijd plaats in respectievelijk Nunspeet, Harderwijk, Soest en Ede / Lunteren. Op 3 februari ben je in Deventer welkom en op 10 februari is de afsluitende wedstrijd met prijsuitreiking in Oldebroek.

Deelnemers starten in leeftijdscategorieën, waarbij de jongste deelnemers vanaf geboortejaar 2016 kunnen meedoen. Inschrijving (zonder eventuele kosten voor NTFU/KNWU lidmaatschap) is € 4,- per wedstrijd of € 20,- per passe-partout voor de jeugd tot geboortejaar 2010. Voor volwassen is dat bedrag € 7,- per wedstrijd of € 30,- per passe-partout voor alle wedstrijden. De aanschaf van een eenmalig stuurbordje is € 5,-.

Online inschrijven kan vanaf nu bij de Veluwse MTB Competitie.

Kalender 2023-2024

zaterdag 25 november – Zuthphen
zaterdag 16 december – Apeldoorn
zaterdag 6 januari – Nunspeet
zaterdag 13 januari – Harderwijk
zondag 21 januari – Soest
zaterdag 27 januari – Ede/Lunteren
zaterdag 3 februari – Deventer
zaterdag 10 februari – Oldebroek