GPX Studio routeplanner krijgt verfrissende update

Niet zo lang geleden stuitte ik op het gratis te gebruiken GPX.studio. Het is een simpele, maar zeer doeltreffende website waarmee je makkelijk mountainbike routes kunt plannen én bewerken. Zeker als je delen van verschillende routebestanden aan elkaar wilt koppelen of bewerken, zijn de mogelijkheden met GPX Studio eindeloos. De website heeft nu een flinke update gekregen.

Hedendaagse look, nieuwe functies

Meteen valt op dat de webapp een vernieuwd design heeft gekregen. Ook valt mijn oog op dat geopende routes en segmenten in lagen onder elkaar die verschijnen aan de rechterkant van het scherm. Voor de gebruikers van de oude versie is de structuur van de app nog wel grotendeels hetzelfde gebleven, zodat je niet hoeft te zoeken naar de functies die gewend bent. Voor mijn gevoel werken de menu’s wel vloeiender.

Ook leuk, zeker met hoogtemeters in je route, GPX.studio ondersteunt nu 3D kaarten waardoor je de route echt over een berg ziet lopen. Overigens heeft 3D pas echt zin bij flinke bergen, niet zo zeer in ons vlakke Nederland. Daarnaast reageren de kaarten veel vloeiender en sneller is mijn gevoel.

Het hoogteprofiel is ook flink verbeterd. Zo kun je veel meer informatie ontleden aan de grafiek, met gedetailleerde informatie als je over het profiel gaat met je muis. Je kunt nu de gegevensvelden rechts van de grafiek zelf aan- of uitzetten.

Verder is volgens de maker het gereedschap nu bij meerdere GPX-bestanden die je hebt open staan tegelijk te gebruiken, waar je eerder moest wisselen tussen bestanden. En tot slot mijn favoriete update: het ongedaan maken werkt nu door de hele applicatie heen, wat zeker makkelijk is als je meerdere routes of segmenten open hebt staan.

De nieuwe GPX.studio kun je nu al testen, nog naast de oude versie en is gratis te gebruiken in je (desktop-)browser.

Check GPX.studio.