De ZFS-5 is de nieuwe fully mountainbike van Cervélo

Een fully van Cervélo, die zat er al een tijdje aan te komen. Als sponsor van Jumbo-Visma is dat natuurlijk wel een vereiste voor mountainbiker Milan Vader en wereldkampioen veldrijden Fem van Empel, die ’s zomers ook op de mountainbike te vinden is. Dit weekend debuteerde de ZFS-5 tijdens de wereldbeker van Nove Mesto. Eerder schreven we ook al over de hardtail mountainbike van Cervélo, de ZHT-5.

Dit weekend zagen we de knalgele fiets dus in actie tijdens de races van de wereldbeker in Nove Mesto. De fiets is volgens Cervélo gemaakt voor de hedendaagse XCO parcoursen. Het frame is voor beide Jumbo-Visma renners knalgeel gespoten, met merknaam Cervélo in zwarte decals op de onderbuis. De logo’s van de twee naamsponsors zien we subtiel op de bovenbuis.

De specs

Als we verder naar de fiets kijken zien we velgen van het huismerk van Cervélo, Reserve. De aandrijflijn van de fiets is van Sram. De banden zijn van Vittoria, de Mezcal band met de bruine zijkanten. De veringen zijn dan weer van het merk RockShox. De mountainbike heeft een balhoofdbuishoek van 67,8 graden, en dat moet zorgen voor precies stuurgedrag. Verder maakt Cervélo nog bekend dat de mountainbike een zitbuishoek van 76 graden heeft.

Maar echt heel veel is er nog niet bekend over deze mountainbike. Voor nu blijft het verder nog even bij de plaatjes, want voor het grote publiek is de fiets pas vanaf de zomer beschikbaar. Dan zullen ook de prijzen en verdere specificaties bekend worden. Wat Cervélo al wel verklapt: de mountainbike heeft een trapas met schroefdraad. Wordt vervolgd dus!

Meer info via Cervélo.