De schoenen van Fabio: Crankbrothers Stamp Street Fabio

Nieuwe schoenen voor Fabio Wibmer. En niet alleen voor hem, maar ook voor jou. Crankbrothers brengt samen met de bekende freerider nu een paar schoenen op de markt die je zowel op, als naast je fiets kan gebruiken. En ik ben geen freerider, maar deze schoenen misstaan zeker niet als een paar mooie sneakers voor dagelijks gebruik.

Stamp Street voor flats

De schoenen lijken op de Crankbrothers Stamp Lace schoenen en de zool kent dezelfde eigenschappen. Het MC2 rubber compound dat trillingen absorbeert en stroef is zodat het zorgt voor veel grip op de flat pedals. Van de bovengenoemde Stamp Lace schoenen was er ook een ‘Fabio edition’, die hij zelf ook draagt in verschillende video’s. Het verschil met deze Stamp Street uitvoering zit in het bovenwerk van de schoen.

Ik vind de schoen wat subtieler ogen door de rondere vorm van de bovenkant en de ‘sok’. Of zoals ze het op z’n Engels zeggen, de bootie constructie van de schoen. Dit moet zorgen voor een meer comfortabele schoen, die rondom goed aansluit. Hierdoor zal de schoen meer controle moeten bieden bij de tricks.

Stevig en comfortabel

Aan de binnenzijde van de schoen is er gebruik gemaakt van verstevigd materiaal, om de schoen te beschermen tegen het schuren langs de cranks. Bij de tong en aan de achterkant zijn er twee stevige lussen, zodat je de schoen makkelijker kan aantrekken. Aan de zijkanten, en bij de voorvoet is er ruimte voor ventilatie door de gaatjes die er zijn aangebracht zodat ook bij warmere temperaturen de schoen lekker comfortabel blijft.

De schoenen zijn verkrijgbaar vanaf maat 35 tot en met 48, al moet je er snel bij zijn want sommige maten zijn al niet meer voorradig op de website. Een paar Stamp Street Fabio schoenen kost € 129,99 en je kan kiezen uit vier verschillende kleuren. Om de schoenen nog wat extra aan te prijzen is Fabio Wibmer nog maar weer eens op z’n fiets gesprongen en laat even zien wat er allemaal mogelijk is.

Via Crankbrothers