Zéfal Bike Taxi voor vermoeide mountainbikers

Je moet niet verwachten dat er met de ruk aan het koord een gele taxi komt voorrijden die je naar huis brengt, maar alle kleine beetjes helpen. Hoewel de Bike Taxi van Zéfal vooral bedacht is voor kinderen, zal je zelf het gevoel ook wel herkennen dat je even wilt aanhaken bij een sterkere mede mountainbiker.

Oprolbaar koord als sleeptouw

Het Franse Zéfal heeft allerlei handige tools en accessoires voor mountainbikers. De gedachte van deze Bike Taxi is super simpel, maar daarom zeker niet minder praktisch. Het is namelijk bedoelt voor mountainbikers met een verschil in conditie, waarbij mountainbikers met jongere kinderen natuurlijk de perfecte doelgroep zijn. Door de Bike Taxi onder het zadel te monteren, kan een kind makkelijk een koord uitrollen. Dat koord komt met een lus om de stuurpen te hangen, waardoor de ouder het kind op sleeptouw kan nemen tijdens het klimmen.

Eenmaal boven maakt het kind de lus om de stuurpen weer los en kunnen ouder en kind samen van de afdaling genieten. Het koord rolt vanzelf weer op, wat natuurlijk ook essentieel is om te voorkomen dat een slap koord in het wiel slaat. In principe zou je ook een volwassene kunnen slepen met de Bike Taxi, maar let wel op het maximum rijders gewicht.

De Bike Taxi heeft een lengte van 2 meter en weegt 140 gram. Het touw is gemaakt van kunststof (high density polyethylene) en kan een maximaal gewicht van 95 kilo trekken. De accessoire is alleen verkrijgbaar in zwart, met een rood koord. De adviesprijs is € 49,95.

Meer info bij Zéfal.