Yamaha Moro 07 eerste elektrische mountainbike

De E-MTB markt boort in veel opzichten nieuwe doelgroepen aan. Zo zijn traditionele fietsenmerken hun assortiment gaan uitbreiden met mountainbikes voorzien van ondersteuning. Maar ook steeds meer motor- en brommermerken stappen in de markt van de elektrische mountainbike. Yamaha zet met de Moto 07 ook de eerste stap.

Elektrische mountainbike is klaar voor de toekomst

Yamaha biedt hiermee een zuiniger en groener alternatief voor motors en scooters. Hun ervaring en kennis in motor- en racetechnologie is uiterst waardevol geweest bij het ontwikkelingen van deze e-bike. Zo heeft het Japanse merk gekozen voor dubbele onder- en bovenbuizen. Ziet er niet alleen fraai uit, maar zou ook moeten zorgen voor de perfecte stijfheid.

Visueel zie je ook de contouren van een cross motor terug in het ontwerp. Zo is de onderbuis met daarin de accu bijvoorbeeld best slank, waardoor de motor als het ware meer onder het frame hangt. Door de net iets te flitsende Yamaha-blauw op het zwarte frame, krijgt de Moto 07 een stoere uitstraling.

Ook de onderdelenkeuze is stoer. Opvallend is bijvoorbeeld de keuze voor twee lichtmetalen wielen van 27,5 inch en met 40 mm interne breedte. Iets dat je normaal hooguit op down hill bikes ziet. De vering is van RockShox. Een Lyric Select RC 160 mm als voorvork en een Super Deluxe Select + RT 210X55 Debonair achterin. De afmontage is Shimano XT, maar de remkracht komt van twee vierzuiger Magura MT-5 remmen met Storm CL-remschijven van 203 mm.

Het hart van de E-MTB is natuurlijk de motor. Eveneens van Yamaha. De PWSeries X3 heeft 85Nm koppel en wordt gevoed met Multilocatie 500 Wh 36 V Lithium-Ion. De geometrie is ook best progressief, met een zitbuishoek van 70,2 graden en een balhoofdhoek van 66,2 (in maat M). Als tof accessoire kun je ook een rek voor rijuitrusting in bijpassende kleuren mee bestellen. Voor de Yamaha Moto 07 betaal je in Nederland € 4.699,-.

Meer bij Yamaha.