Wheelie maken met de mountainbike: Demiz legt het stap voor stap uit – video

Als je het kunt, weet dat er veel oefening aan vooraf gaat. Maar als je het nog niet kunt, waar begin je dan? Voor deze video gingen we op bezoek bij Demiz Hebing van Merida. Hij beheerst het maken van een mooie en lange wheelie tot in de puntjes. Hij vertelt je stap voor stap de kneepjes van het vak, zodat je ook zelf weet hoe je een wheelie moet oefenen.

Stap voor stap een wheelie maken

Stap 1: Juiste Versnelling Kiezen – Demiz legt uit dat het belangrijk is om de juiste versnelling te kiezen voordat je een wheelie begint. Hij adviseert om een tandje zwaarder te beginnen, zodat je de tegendruk van de fiets hebt.

Stap 2: Fiets Achterover Trekken – Hij legt uit hoe je de fiets achterover trekt door een mix van de juiste trapfrequentie en het trekken van het stuur omhoog.

Stap 3: Sweet Spot Vinden – Demiz benadrukt het belang van het vinden van de sweet spot, waar je net niet achterover valt, maar wel in balans blijft

Stap 4: Omgeving Kiezen – Hij adviseert om een grote, open plek te kiezen waar fouten zijn toegestaan, zoals een rustige asfaltweg in plaats van een smal pad of druk fietspad

Stap 5: Remmen Gebruiken – Tot slot legt Demiz uit hoe je de achterrem kunt gebruiken om je positie te behouden, vooral op het moment dat je de wheelie hebt.