Wanneer breken de onderdelen van je mountainbike?

Je moet er niet aan denken dat je wiel dat doormidden klapt, de demper van je vering los schiet of je zadelpen afbreekt. De betrouwbaarheid van de onderdelen op je mountainbike zijn belangrijk voor de veiligheid van jou als bestuurder. Maar heb je er weleens bij stil gestaan hoeveel engineering, vakmanschap en testen gaan zitten in het waarborgen van die betrouwbaarheid? In deze video een bezoek aan Cane Creek, waar ze de onderdelen uitgebreid testen en monteren.

Tools voor experts en extremen

Je zult het gevoel wel kennen. Lekker sleutelen aan je mountainbike in je schuur of misschien zelfs je eigen mancave, maar op het moment dat je net je fiets half uit elkaar hebt gesleuteld, blijkt een essentiële tool geen onderdeel van je gereedschapskoffer. Wat dat betreft is deze video is echt jaloersmakend, want als ze hier de juiste tool niet hebben maken ze het gewoon.

Het meest spectaculaire deel van de video is de geheime testruimte met ‘R&D’ op de deur. Een kamer met martelwerktuigen voor mountainbikeonderdelen. Als de mechanische onderdelen deze ruimte intakt verlaten, gaan ze het zeker uithouden op een mountainbike. Check ook het stukje met de real data-logger, waarbij de machine echte data nabootst op de onderdelen.