Vittoria Mostro band is gemaakt voor Gravity

Gravity, daar is deze nieuwe band van Vittoria voor gemaakt. Gravity is een overkoepelende naam voor alles in het mountainbiken waarbij het vooral naar beneden gaat. Deze nieuwe Vittoria Mostro band is vooral voor losse en ruige ondergrond. Dat zie je terug in het grove profiel met grote noppen en veel tussenruimte. Bedoeling is natuurlijk dat je genoeg grip hebt om snel naar beneden te komen op je MTB.

Van de Vittoria Mostro zijn er twee verschillende uitvoeringen, waarbij het profiel hetzelfde is maar het compound verschilt. De Mostro en de Mostro Race.

De compound van de Mostro is het zogenaamde 4C Graphene, waarbij 4 compounds worden gebruikt. Het karkas is van nylon met een TPI van 120. De Mostro Race heeft een Race Formulation compound, met Silica en ook met Graphene. De TPI van het nylon karkas is 60 TPI. Er zit ook een betere anti-lek laag in. Deze laatste band is degene die je wil als je een wedstrijd rijdt. Maar dat had je zelf ook al bedacht bij het zien van de toevoeging Race in de naamgeving.

Links de Mostro Race en rechts de Mostro

Qua prijs ontlopen ze elkaar niet erg veel. De Vittoria Mostro kost € 68,95 terwijl de Mostro Race € 72,95 kost. In maat 29×2.4 weegt de Mostro 1460 gram. De Mostro Race weegt in dezelfde maat 1490 gram. De banden komen in verschillende maten.

Meer info via Vittoria