Vantrack Backtrack Sport voor mountainbike- en camperavonturen

Lang niet iedereen heeft een ruime bestelbus voor de lange mountainbike-avonturen in het buitenland, maar dromen kan geen kwaad toch? Want ik denk dat een groot deel van de mountainbikers zich herkent in het camperleven dat gepaard kan gaan met mooie mountainbiketochten in het verre buitenland. Het enige dat je nodig hebt is een mountainbike, bestelbus en een Backtrack Sport van Vantrack.

Bed, fietsbeugel en opberging in één

Het Rotterdamse bedrijf Vantrack maakt meubels die je kunt inbouwen in een bestelbus. Sinds kort bieden ze ook een module aan speciaal voor mountainbikers. De Backtrack Sport heeft naast een bed, keukentje en opberging ook twee fietsbeugels, waardoor je mountainbikes stevig en veilig vervoert.

Het bed is met een formaat van 120 x 195 cm een krappe twijfelaar of een ruim eenpersoonsbed. De kussens zijn ook als bank te gebruiken, door de helft van het bed terug te klappen en één kussen rechtop te zetten.

Onder de bank vinden we een uitschuifbare opbergruimte van 130 cm met zwarte kratten. Daar kun je bijvoorbeeld een klein gasstelletje op plaatsen, maar als je liever buiten de deur eet is het sowieso praktische opbergruimte.

Hoe de Backtrack Sport precies moet worden gemonteerd, wordt niet vermeld. Volgens de site is het meubel makkelijk te installeren. De andere producten worden aan de bestaande laadogen van de vloer gemaakt, dus waarschijnlijk is ook dit meubel weer makkelijk te demonteren.

De Vantrack Backtrack Sport is nog niet verkrijgbaar, maar verschijnt binnenkort voor een prijs van € 2.400,-. Je kunt je eventueel aanmelden voor update wanneer het meubel verkrijgbaar is.

Meer over Vantrack.