Twee paar nieuwe mountainbikeschoenen bij Crankbrothers: Stamp en Mallet

De Stamp Trail en de Mallet Trail zijn de nieuwste fietsschoenen van Crankbrothers. Optisch zijn de schoenen exact gelijk, tot in de kleinste details. Het verschil zit ‘m echter in de zool. Het model Stamp heeft namelijk een vlakke zool en is bedoeld voor flat pedals. Het model Mallet is dan weer bedoeld voor klikpedalen, zoals die van Crankbrothers zelf of de algemeen bekende SPD pedalen.

Het grote verschil tussen beide schoenen: de zool

Zwarte schoen met subtiele goudkleurige details

De schoenen zijn zwart, in combinatie met een bruine zool. De schoenen hebben twee soorten sluitingen, een BOA-sluiting en een klittenbandsluiting. Bovenop de schoen staat merknaam Crankbrothers en op het zwarte gedeelte van de zool staat het logo. Als subtiele extra kleur is er gekozen voor een goudkleur, want in die kleur is de merknaam van Crankbrothers en BOA, het logo op de achterkant en een stukje stiksel uitgevoerd. Heel subtiel, keurig gedaan.

De buitenzool is van Match en is gemaakt van MC2 rubber. De zool zorgt volgens Crankbrothers voor veel grip en demping, zowel op als af de fiets. De voorkant van de schoen is versterkt met TPU om meer bescherming te bieden. Rondom de enkel zit veel stretch, en dit heeft twee doeleinden. Enerzijds een comfortabele fit, en anderzijds voorkomt het dat er vuil de schoen binnenkomt.

De Mallet schoenen wegen 410 gram (maat 42) per stuk, en voor de Stamp is dat in diezelfde maat 320 gram. Beide schoenen zijn verkrijgbaar in 19 maten, varierend van 37 tot en met 49. Voor het model Stamp betaal je € 199,99, en voor de Mallet € 219,99.

Meer info via Crankbrothers.