Twee hardtails, een fully en vier e-mountainbikes in de Cube collectie 2025

Fietsseizoen 2024 is nog in volle gang, maar voor fietsmerken is het al tijd om de focus op 2025 te leggen. Zo ook bij Cube, dat er mooi op tijd bij is met het presenteren van de 2025 collectie. Het merk presenteert zeven mountainbikes: twee hardtails, een fully en vier e-mtb’s. Ze zijn niet allemaal volledig nieuw, vaak gaat het om een upgrade ten opzichte van een vorige versie. We pikken er een paar uitvoeringen uit.

Stereo ONE22

De hardtails: Reaction C:62 en Phenix C:68X

De Reaction C:62 SLX is heeft een mooie rode kleur die Cube liquidred´n´white noemt. De hardtail heeft een carbon frame dat is voorzien van een Sram GX Eagle groepset, Newmen Beskar 30 wielen, Fox Float 32 Performance SC voorvork met 100 millimeter veerweg en Magura MT8 Pro hydraulische remmen.

Reaction C:62 SLX

Een minimalistische frame, sierlijke lijnen, heel cleane cockpit en een geïntegreerde zadelpenklem. Dat zijn de zaken die opvallen als we de Phenix C:68X SLT bekijken. Cube richt zich met de Phenix duidelijk op het hogere segment. Dat blijkt ook wel als we de specificatielijst bekijken: Sram XX SL Eagle groepset, Newmen Phase 30 wielen, Magura MT8 SL remmen en een Fox Float 32 Factory SC voorvork. En dan nog even die kleur, die Cube liquidlava´n´black noemt. Vloeibare lava dus, en dat ziet er heel goed uit als je het mij vraagt.

Phenix C:68X SLT

De fully: Stereo ONE22

De Stereo ONE22 is de fully in de nieuwe collectie. Nou ja, de enige fully die niet elektrisch is. Het frame is spierwit, en dat is voor een mountainbike best opvallend. Wat ook opvalt is dat niet de merknaam Cube, maar de typeaanduiding op de onderbuis is geplaatst. Cube staat dan weer op de staande achtervork. De specificaties van de full-suspension Stereo ONE22 SLT zijn best indrukwekkend te noemen. Sram XX Eagle groepset, Sram Level Ultimate 4-piston hydraulische schijfremmen, Fox 34 Float Factory GripX voorvork met 130 millimeter veerweg en Fox Float Factory achtervering. Newmen Phase 30 wielen en een prachtige carbon one-piece cockpit van Cube maken het lijstje compleet.

Stereo ONE22 SLT

De e-mountainbikes

En mocht je op zoek zijn naar een mountainbike mét ondersteuning, dan zit je ook goed bij Cube. De vernieuwde collectie voor seizoen 2025 heeft een aantal vernieuwde e-mtb’s. Het model Stereo heeft drie verschillende uitvoeringen: ONE22, ONE44 en ONE77. De modellen die wij eruit pikken hebben Performance Line CX motor, in combinatie met een Bosch PowerTube accu. Het gaat dan om de Stereo Hybrid ONE22 SLT, de Stereo Hybrid ONE44 HPC AT en de Stereo Hybrid ONE77 HPC TM.

Stereo Hybrid ONE22 SLT

Maar wat zijn dan de verschillen, hoor ik je vragen. Die zitten ‘m in in de veerweg, specificaties, geometrie en de kleuren. De aluminium Stereo Hybrid ONE22 SLT heeft een Shimano XT groepset, dropperpost, Magura Gustav Pro hydraulische remmen, Fox 36 Float Performance GRIP voorvork met 130mm veerweg en Fox Float Performance achtervering.

Stereo Hybrid ONE22 SLT

Stereo Hybrid ONE44 HPC AT

Op de Stereo Hybrid ONE44 HPC AT ligt een Sram XO Eagle groepset, in combinatie met Shimano’s XT hydraulische remmen. De veerweg is hierbij iets groter met 150mm door de Fox 36 Float Factory voorvork. Het frame is van carbon terwijl de achterdriehoek van aluminium is.

Stereo Hybrid ONE44 HPC AT

Hybrid ONE77 HPC TM

De Stereo Hybrid ONE77 HPC TM heeft dan weer een mullet setup, en een Sram GX Eagle groepset. Verder is dit model voorzien van een Fox Float 38 Performance Grip voorvork met maar liefst 170mm veerweg en Float X2 Performance achtervering. Ook hier is de achterdriehoek van aluminium en het frame van carbon

Stereo Hybrid ONE77 HPC TM

Reaction Hybrid

Dan hebben we nog de Reaction Hybrid, een hardtail. Deze mountainbike heeft een Sram XO Eagle 12-speed groepset, Newmen Performance 30 wielen en Magura Gustav Pro hydraulische remmen. Deze mountainbike heeft een luie geometrie en is vooral bedoeld om een ontspannen mountainbikeritje te maken.

Voor de dropbarliefhebbers: er is ook een overzichtje van de Cube racefietsen voor 2025.

Reaction Hybrid SLT

De prijzen op een rijtje

Om het overzichtelijk te houden zet ik hieronder de prijzen van bovenstaande mountainbikes even op een rijtje, op volgorde van het artikel.

Cube Reaction C:62 SLT: € 2.999,-
Cube Phenix C:68X SLT: € 6.999,-
Cube Stereo ONE22 SLT: € 5.999,-
Cube Stereo Hybrid ONE22 SLT: € 4.999,-
Cube Stereo Hybrid ONE44 HPC AT: € 6.999,-
Cube Stereo Hybrid ONE77 HPC TM: € 6.199,-
Cube Reaction Hybrid SLT: € 4.999,-
Cube Kathmandu Hybrid SLT: € 5.499,-

Meer info over alle uitvoeringen via Cube.