Tristan Botteram is de Nederlandse underdog in de Downhill wereld

Passie en overgave zijn de eerste twee woorden die me te binnen schieten na het zien van deze video. De Nederlandse Tristan Botteram is een ‘privateer’ in de downhill wereld. Een jongen die met individuele sponsoren zijn weg vindt in de wereld van de downhill. Met een omgebouwde bus en z’n vader rijdt hij deze keer naar het Schotse Fort William om deel te nemen aan de World Cup.

Bij de World Cup downhill is er plaats voor 60 rijders. In het World Cup weekend zijn er vaak meer dan 100 renners te vinden, die bij de kwalificaties proberen om bij deze eerste 60 te komen. Tristan Botteram is er daar dus één van. Voor hem is het de eerste keer in Fort William en nadat ze de bus en tent hebben opgezet is het tijd om de downhill te gaan verkennen. In de tussentijd wordt hij gevolgd door de camera’s van Canyon.

Mooi om te zien dat er in de downhill wereld veel privateers zijn, die elkaar allemaal proberen te helpen. Een gezellige en gemoedelijke sfeer in de pits, waar vader Botteram ondertussen zorgt dat het Tristan aan niets ontbreekt. Of het nu gaat over het materiaal of een stevige avondmaaltijd. Een mooie inkijk in de wereld van de individuele downhill mountainbiker uit ons vlakke Nederland.