Trek lanceert de nieuwe aluminium Trek Fuel EXe E-MTB

De Fuel line-up van Trek wordt nog verder uitgebreid. Naast de aluminium Top Fuel en de carbon Fuel EX voor de meest fanatieke rijders, had Trek ook al de carbon Fuel EXe E-MTB. In dat rijtje ontbrak tot voor kort nog een aluminium uitvoering van de E-MTB in de Fuel range, maar die is er nu! De Trek Fuel EXe E-MTB is de aluminium trailbike met ondersteuning van Trek.

Het broertje van de Carbon Fuel EXe

Het aluminium frame van de nieuwe Trek Fuel EXe is letterlijk het broertje van de carbon uitvoering. De geometrie is identiek, en ook de accu waar gebruik van gemaakt wordt is gelijk. Vorig jaar reden we met de carbon Trek Fuel EXe en daar waren we heel enthousiast over de handling en het stuurgedrag. Met dezelfde geometrie, afmetingen en motor zit het verschil enkel in het materiaal van het frame. Dat aluminium iets zwaarder is, is natuurlijk geen geheim. Als we het aluminium topmodel naast het carbon topmodel leggen, weegt de aluminium Fuel EXe 1,8 kg meer. Ondanks dat is hij met 20,25 kg nog steeds licht voor een E-MTB.

Aanpasbare motor en frame

De stille motor heeft een 360 Wh en deze kan je uitbreiden met een 160 Wh range extender. Volgens Trek kan je met de accu in het frame tussen de 2 en 5 uur rijden. Maak je ook gebruik van een range extender dan kan je dit nog met twee uur verlengen. De motor heeft een 50 Nm koppel en met de Trek Central app kan je de ondersteuning naar eigen wens aanpassen.

Afhankelijk van je rijstijl of terrein kan je de balhoofdhoek in het frame aanpassen. De cups in het balhoofd kan je wijzigen waardoor je de hoek van je balhoofd met 1 graden kan aanpassen. Het frame heeft daarnaast ook ruimte voor extra lange dropperposts en de demper kan ook worden vervangen door een shock met spiraalveer.

De aluminium Trek Fuel EXe is verkrijgbaar in drie uitvoeringen waarbij het topmodel is afgemonteerd met de nieuwe SRAM GX Eagle Transmission groepset. Deze kost € 7499,- en daarvoor heb je dempers van Fox, met een Rhythm 36 voorvork en Float X achterdemper. Hij is verkrijgbaar vanaf € 5499,- en dan komt hij met Shimano Deore een RockShox Recon Silver voorvork en X-Fusion Pro 2 demper.

Alle info en modellen staat op de site van Trek

Het topmodel; de Fuel EXe 8 GX AXS van € 7499,-
De Fuel EXe 8 XT kost € 6999,-
De Fuel EXe 5 met Shimano Deore kost € 5499,-