Thule Outset maakt van je trekhaak een tent voor outdoor avonturen

Kamperen en mountainbiken kunnen mooi hand in hand gaan. Daarvoor heb je natuurlijk een verscheidenheid aan opties, maar aan deze trekhaaktent had ik niet direct gedacht. Het lijkt me een snelle en flexibele manier om met een prettige slaapplek makkelijk te kunnen reizen.

Twee slaapplekken op de trekhaak

In de basis heeft Thule het concept van een daktent vertaald naar de trekhaak. Opgevouwen is de tent het formaat van een grote trekhaakkoffer (144 x 74 x 90 centimeter). Uitgeklapt heeft de tent een slaapoppervlak van 225 x 134 centimeter. Thule zegt dat het daarmee geschikt is voor drie personen, maar ik zou dat zelf liever houden op maximaal twee volwassen personen. De binnenhoogte is 113 centimeter en de maximale capaciteit is 300 kilogram.

Alleen de koffer weegt 70 kilo, wat best zwaar is naar mijn idee. Toch kun je volgens Thule de Outset in je eentje monteren, mede dankzij de wieltjes. Aan- en afkoppelen gaat heel snel, net als het opzetten. Daarmee lijkt deze tent me handig als je snel een slaapplek wilt creëren, vergelijkbaar met de voordelen van een campertje. Hoewel je met deze koffer natuurlijk wel lekker comfortabel flink kunt blijven gas geven op de Duitse autobahn en je slaapplek kunt afkoppelen om op de camping te laten staan. Daarnaast kun je slaapzakken en spullen in de opbergvakken laten zitten, terwijl je de tent opklapt.

Thule zegt dat ze de tent tot het uiterste hebben getest en dat mag ook wel, want de prijs is niet mals. De Thule Outset kost € 3.999,-, dus moet gezien de andere kampeeropties ook echt wel opgewassen zijn tegen flink gebruik. Maar goed, voor dat geld kun je dan gelukkig wel je mountainbike schoon en beschermt tegen alle weersinvloeden opbergen de achterbak van je auto. Dat is ook een prettig idee.

Meer bij Thule.