Suplest geeft off-road schoenen een flinke update

En dat is niet de eerste update van dit jaar. Na de Trail schoenen die afgelopen voorjaar zijn vernieuwd, is het nu de beurt aan de XC schoenen en de schoenen voor flat pedals. Het Zwitserse merk is gespecialiseerd in het maken van hoogwaardige schoenen voor alle disciplines uit het fietswereldje. Een uitgebreid assortiment dus.

Flat Pedal Pro en Sport

Voor de Flat Pedal gebruikers heeft Suplest de Pro en Sport uitvoering. Bij de eerder gelanceerde Suplest Trail schoenen introduceerde Suplest de nieuwe SUPtraction zool. Dit rubber moet zorgen voor meer demping en betere grip op de pedalen. De zool bij de Flat Pedal schoenen is van hetzelfde rubber, maar dan met de ‘bear paw 5’ vorm. Dit is ook goed te zien aan de kleine rondjes die onder de zool zitten. Bij de Flat Pedal Pro is is het bovenwerk van stevig kevlar en sluit je de schoen met een Boa sluiting, die in drie lussen richting je voorvoet loopt.

Suplest Flat Pedal Pro

Aan de binnenkant van de schoen zit een hogere rand om je enkel te beschermen. De Flat Pedal Sport is een iets eenvoudigere versie van Pro uitvoering, want deze gaat dicht met een vetersluiting die je vervolgens onder het het elastische deel kan wegstoppen. De Pro uitvoering heeft een prijskaartje van € 169,- en voor de goedkopere Sport uitvoering kost € 129,-. Opvallend verschil is wel dat de Sport uitvoering ruim 50 gram lichter is dan de duurdere Pro uitvoering.

Suplest Flat Pedal Sport

De Edge+ 2.0 Mountain Pro schoenen

Voor de XC en marathon rijders heeft Suplest de schoenen voor SPD pedalen ook geüpdatet. Je weet dat je de jongste generatie te pakken hebt als er ‘2.0’ bij staat vermeld. Ook bij deze schoenen wordt er gebruik gemaakt van het SUPtraction rubber, maar dan met een iets andere vormgeving en met ruimte voor SPD plaatjes.

Suplest Mountain Pro

De inflatie doet in Zwitserland ook zijn werk, want waar de Pro uitvoering voorheen nog te koop was voor € 359,-, betaal je inmiddels € 419,- voor het topmodel. De bovenkant van de schoen is nu gemaakt van Clarino microfiber, dat afkomstig is uit Japan. In combinatie met een ademende mesh aan de voorkant, moet dit zorgen voor een goed ademende schoen. Op de tong van de schoen zit een heel dun laagje carbon dat de druk van de sluiting egaal over je voet moet verdelen. De combinatie van het gebruikte materiaal, het dunne carbon laagje op de tong en de dubbele BOA-sluiting, claimt Suplest een heel comfortabele maar stevige schoen te hebben. Zeker in combinatie met de full carbon zool, die 10 op 10 scoort op hun eigen stijfheidsindex.

Suplest Mountain Pro

Ook de Mountain Performance en Sport schoenen zien er gaaf uit

De Performance schoen uit deze serie, lijkt heel veel op het topmodel en ziet er ook erg goed uit. Deze schoen heeft een enkele BOA sluiting en een iets minder stijve zool. Met een score van 8 op de schaal van 10 is deze nog steeds erg sterk. Doordat de zool iets meer meegeeft zal deze ook wat comfortabeler zijn als je nog een stukje moet lopen. De Performance kost € 289,-.

Suplest Mountain Performance

De Sport uitvoering van de Suplest XC schoenen hebben een zool die gemaakt is van een combinatie van nylon en kunststof. De prijs van de Sport is € 189,- Deze heeft een stijfheids index van 5 en zal dus nog wat meer meegeven dan de twee andere modellen. Het sluiten van deze schoen gaat met een L6 BOA, daar waar de duurdere modellen de Li2 BOA gebruiken. Voor duurzaamheid maakt het bij beiden geen verschil, want alle BOA sluitingen hebben een levenslange garantie.

Suplest Mountain Sport

Complimenten aan de Zwiters voor de looks van de schoenen. Alle schoenen zien er uit als een paar hoogwaardige schoenen, waardoor je goed moet kijken welke uitvoering nu daadwerkelijk het topmodel is.

Meer info via Suplest, of bij de verdeler Carbonbike

Suplest Mountain Performance
Suplest Flat Pedal Pro
Suplest Flat Pedal Sport