Stevige fietspomp van Muc-Off; de AirMach Carbon

Als je aan het merk Muc-Off denkt, denk je waarschijnlijk als eerste aan schoonmaak- of smeermiddelen. Het Britse merk herken je aan de roze kleur. Maar Muc-Off heeft meer dan alleen schoonmaakmiddelen en smeerproducten, en nu lanceren ze met de AirMach Carbon weer een fietspomp. De AirMach Carbon is de grote broer van de AirMach Mini.

Kenmerkende roze kleur

Net als op andere producten komt de kenmerkende roze kleur ook terug op deze fietspomp, aan de beide uiteindes. Verder staat de merknaam Muc-Off op het pomphandvat en aan de onderkant van de pompbuis staan nog wat tekst, zoals crafted for performance. De AirMach is gemaakt van carbon en CNC-bewerkt aluminum, en dat moet zorgen voor een sterke pomp met een gewicht van 132 gram.

Forse slagkracht

De pomp heeft een grote slagkracht, van zo’n 55 CC per slag. Je pompt banden op tot zo’n 130 PSI, en omgerekend komt dat neer op zo’n 9 bar. Genoeg bereik dus, maar in de praktijk heb je natuurlijk vooral wat aan de slagkracht. De pomp is voorzien van een externe pompslang met een kop die je om kunt draaien. Daardoor is de ventielkop compatibel met Presta en Shrader ventielen.

Aan de onderkant zit ook nog een voetsteun, voor meer stabiliteit tijdens het pompen. De pomp is 29,5 centimeter lang, en dat is aan de ruime kant om in je achterzakje te stoppen. Het kan wel, zoals je op de foto bovenaan ziet, maar Muc-Off levert er gelukkig ook een framebevestiging bij. De pomp kost € 60,-.

Meer info via Muc-Off.