Specialized Recon 2.0 MTB schoenen heeft goeie kleuren

Niet meteen het duurste model uit de Specialized collectie heeft misschien wel de mooiste kleuren dit seizoen. De Recon 2.0 zit tussen de Recon 1.0 en de Recon 3.0 in (je zou het niet verwachten). En daarboven zit dan nog de S-Works Recon, het echte topmodel. Maar dit betekent in de praktijk dat deze Recon 2.0 veel van de ontwikkeling van het topmodel meeneemt in het ontwerp en techniek.

Specialized is al een tijdje goed in het maken van fietsschoenen. Grip, materiaal maar vooral ook pasvorm. Uiteraard is de S-Works Recon het topmodel maar het is ook een echte wedstrijdschoen. Hier is vanzelfsprekend de meeste energie, ontwikkeling, tijd, techniek en het beste materiaal in gaan zitten. Dat zie je dan ook terug in de prijs van € 430,-.

Recon 2.0 is breder inzetbaar dan z’n S-Works broer

De Recon 2.0 is een meer toegankelijkere mountainbike schoen met een adviesprijs van € 170,-. De schoen geeft wat meer comfort en is dus breder inzetbaar dan z’n S-Works broer. Toch lift je mee op het topmodel waarop deze is geïnspireerd.

Je krijgt een comfortabele schoen die de Body Geometry zool en voetbed heeft. Dit is ontwikkeld door Specialized om je schoen zo goed mogelijk aan je voet aan te passen. Verder heeft de schoen 1 Boa sluiting en bij de voorkant van je voet een sluiting van klittenband. De zool is aan de voorkant wat buigzaam zodat je makkelijker kan lopen, mocht het te steil zijn om te fietsen. Er zit ook een lekker grof profiel onder en het materiaal van de zool is van het Specialized SlipNot. Dit moet helpen voor extra grip.

Om te zorgen dat je voeten droog blijven is het bovenmateriaal van XPEL-mesh wat water afstoot. De schoen is geschikt voor onder andere SPD-plaatjes. En dan nu de kleuren. Dat doen ze niet verkeerd want je hebt verschillende keuzes. Zoals vaak hebben ze nu ook weer gekozen voor mooie lange namen voor de kleuren waarvan ik de Cast Blue/Blue Lagoon/Brassy Yellow het gaafst vind. Nou ja, kijk zelf maar.

Meer info via Specialized

Specialized Recon 2.0 Dove Grey/Blaze
Specialized Recon 2.0 Cast Berry/Blue Lagoon
Specialized Recon 2.0 Black
Specialized Recon 2.0 Cast Blue/Blue Lagoon/Brassy Yellow