Sidi MTB Speed 2 schoenen zijn volledig zwart

Op Black Friday kan ik het toch niet laten om met een knipoog een volledig zwarte mountainbikeschoen voor je uit te zoeken. Natuurlijk is de schoen de andere dagen van het jaar ook een blikvanger. Check de Sidi MTB Speed 2 in volledig zwart.

Snel, geruisloos en donker

Als een dief in de nacht kan deze schoen zomaar aan de aandacht ontsnappen. Hoewel Sidi de MTB Speed 2 ook met donkergroene kleuren aanbiedt, is deze zwarte variant chiquer. Bijna gala waardig. Toch is deze ogenschijnlijk simpele schoen met vooral de eigenschap duurzaamheid en snelheid ontworpen. Door de Aerolite zool is de schoen licht en aerodynamisch volgens Sidi. Sidi heeft gekeken hoe ze met je juiste carbontechniek de schoen zowel stijf als comfortabel kunnen maken als je moet lopen.

Het eigen sluitingssysteem van het merk loopt met een nylon draad over de hele wreef van de voet, maar wordt gespannen met de slechts een enkele sluiting. Zo blijft het gewicht laag en geeft het de schoen een rustige uitstraling.

Ook is de schoen uiteraard voorzien van Sidi’s eigen hielstructuur, waarbij ze overigens in nevelen gehuld laten hoe die precies wordt gemaakt. Italiaans staatsgeheim waarschijnlijk. De schoen heeft trouwens geen optie tot een verstelbare hiel, zoals sommige producten van Sidi.

De mooiste eigenschap van de Sidi MTB Speed 2 is toch vooral de stijlvolle suède uitstraling van de zwarte stof. Het geeft de schoen naar mijn mening een warmer karakter, dan glimmend kunstleer of een andere gelikte kunststof. Hoe lang het mooi blijft in de strijd met de weerbarstige elementen van mountainbiken is de vraag, maar volgens Sidi heeft het de ruigste terreinen tijdens de tests goed doorstaan. De schoenen hebben een adviesprijs van € 189,-

Meer info bij Sidi.