Schoenplaatjes kaarsrecht afstellen met Crankbrother Cleat Tool

Als ze iets doen, doen ze het goed bij Crankbrothers. En deze keer loopt het niet in de papieren. Voor € 5,99 bestel je de Cleat Tool, een opzetstukje waarmee je de plaatjes onder je schoenen helemaal recht afstelt. En dat is niet alleen voor de plaatjes van Crankbrothers, maar ook voor Shimano SPD en Time Attack pedalen.

Slim ontwerp

Er zijn meerdere tools op de markt, maar ik heb ze nog niet ontdekt waarbij ze enerzijds zo simpel als doordacht zijn. Deze Cleat Tool leg je namelijk over het plaatje heen, en heeft aan zowel boven- en onderkant als de zijkanten duidelijke indicatoren. Daardoor zie je heel goed of de positie van je plaatje juist is, maar hou je tegelijkertijd het plaatje ook op z’n plaats als je de schroeven vastdraait. Daarnaast is de tool heel handig om de positie van plaatjes die al op een schoen zitten af te lezen, zodat je die kunt overnemen op je nieuwe schoenen. Ook kun je makkelijk de diepte van het plaatje in de schoen aflezen en desgewenst opvullen.

De Crankbrothers Cleat Tool is gemaakt van 67% hergebruikt plastic en voor de prijs van slechts € 5,99 scheelt het een hoop tijd en gepiel.

Meer bij Crankbrothers.