Rob en Olly rijden dwars door de Alpen over de GR5 route

Dwars door de Alpen over de GR5, dat is nogal een tochtje. Oke, Rob en Olly in onderstaande video rijden niet de hele GR5, maar het laatste deel ervan. Ze rijden van het meer van Genève tot Nice. Dat is nog steeds een heftige tocht met heel veel hoogtemeters, waar ze uiteindelijk 10 dagen zoet mee zijn. De GR5, ofwel de Grand Randonee Cinq, is officieel een lange wandelroute van Hoek van Holland naar Nice. Op de e-MTB dwars door de Alpen klinkt als een tof plan, maar daar zijn ze onderweg niet altijd van overtuigd.

Rob Warner en Olly Wilkins

Rob en Olly zijn niet zomaar twee mannen die op avontuur gaan. Als pro-mountainbikers die zich focussen op downhill en freeride hebben ze flink wat skills om in elk geval hard naar beneden te rijden. Het probleem is dat je echter wel eerst omhoog moet, zeker wanneer je zo’n 800 km op avontuur gaat. Een goede voorbereiding is daarbij vrij essentieel en als blijkt dat een van de accu’s van de e-MTB niet volledig is opgeladen, begint het eerste gescheld. Op een leuke manier, dat dan weer wel! Want er wordt het nodige weggepiept in de video; maar het is wel een vermakelijk duo om naar te kijken.

Vanaf het koude Zwitserland, met besneeuwde toppen en temperaturen net boven het vriespunt rijden ze naar het zuiden, waar de zon meer begint te schijnen en de mannen niet meer zoveel kleding nodig hebben om warm te blijven. Dat fietst toch wat prettiger, al zijn de beelden van de mannen in de sneeuw toch ook wel episch.

Deel 1
Deel 2

Via Shimano