Risk is Reward met Steve Vanderhoek – video

De vetste video’s komen toch elke keer weer uit Canada, want ook Steve Vanderhoek knalt aan de North Shore bij Vancouver de berg naar beneden. Het is toch het walhalla voor downhill en freeride mountainbikers. Ondanks dat het misschien wel ‘de zoveelste’ video uit dit gebied is, is het toch weer heel vet om te kijken.

Het risicovolle bestaan van Vanderhoek

Dat deze video weer uit de regio van Whistler komt, kan je al vrij snel zien als je de eerste afdaling van Vanderhoek ziet. Alsof hij dezelfde trail pakt als waar Sterling Lorence zijn foto’s heeft gemaakt. Kan natuurlijk maar zo, al is de North Shore van Canada wel een erg uitgestrekt gebied.

Vanderhoek gaat lekker op risico’s. En die neemt ie niet alleen op de fiets als pro freerider, maar ook in het leven naast de fiets. Vanderhoek is brandweerman van beroep en dan kom je ook regelmatig in risicovolle situaties terecht. De titel van de video slaat dan ook niet alleen op het freeriden, maar is een rode draad in z’n hele leven. Zoals hij het zelf omschrijft: Truly living on the edge!