Reeb Steezl – een Amerikaans stalen ros

Het duurde even voordat het kwartje viel, maar als je de merknaam Reeb omdraait, vat je de vibe van het team achter Reeb Cycles aardig goed samen. Een relaxte groep liefhebbers die vanuit het kleine plaatsje Lyons in de Amerikaanse staat Colorado gave mountainbikes met de hand bouwt van staal en aluminium. Geen dertien in een dozijn dus, want naast de standaard maten is het ook mogelijk om je eigen geometrie samen te stellen.

Stalen frame met aluminium achterkant

Wat mij als eerste opvalt aan het frame zijn de extra hoekjes, bij het balhoofd, bottom bracket en op het punt waar de boven- en zitbuis elkaar raken. Het frame is van een mix van 3D-geprint 316L RVS en 4130 stalen buizen, met een 7005 aluminium achterkant. Aan de achterkant heeft deze mountainbike 155 millimeter travel, en je hebt de ruimte voor banden tot maximaal 29″ x 2.6. Je kunt door middel van een flip chip switchen tussen een 27.5″ of 29″ achterwiel, dus een mullet setup behoort ook tot de mogelijkheden. Qua voor- en achtervering heb je de keuze uit de merken Cane Creek, RockShox en Ohlin, en daar kun je dus echt voor je eigen voorkeur gaan.

Standaard of custom geometrie?

Reeb heeft de Steezl in vijf standaard maten voor je klaarliggen, maar een custom geometrie is dus ook mogelijk. Standaard is de Steezl verkrijgbaar in twee kleuren, want naast de kleur Kongcrete op de foto’s kun je ook kiezen uit de kleur Ectoplazm, een gifgroene kleur. Maar ook hier is een custom kleur mogelijk, net zoals de custom geometrie. Je kan ook kiezen voor een coil vering.

Kies je voor een standaard kleur en geometrie, en de vering van Cane Creek of RockShox, dan ben je $ 8.595,- kwijt. In de standaard configuratie krijg je een Sram X0 Eagle groepset. Met vering van Ohlins betaal je $ 9.195,-, en als je voor custom opties gaat mag Joost weten waar je eindigt qua prijs.

Meer info via Reeb.