Rapha Gone Racing: Cape Epic 2021 – video

Je kan alleen maar trainen om je wedstrijdkalender af te werken, maar er zijn nog zoveel meer leuke dingen om te doen en avonturen om te beleven. Dat is zo’n beetje de insteek van deze video’s van Rapha. Avonturen op de fiets door de profs van EF Education Nippo.

Bij een aantal van de Rapha Gone Racing videoreeks draait het om gravelbikes of racefietsen. Het zijn enerzijds leuke video’s om te kijken, maar ze werken ook inspirerend en elke keer heb ik wel zoiets van “dat wil ik ook!”. Lachlan Morton is degene die dit soort uitdagingen niet uit de weg gaat. Voor het peloton uit, solo de Tour de France rijden met een tentje bijvoorbeeld. Maar hij weet ook van wanten op de mountainbike. Dit keer wil hij de Cape Epic rijden. Dat wilde hij de vorige editie al doen, maar toen gooide corona roet in het eten. Dit keer niet, maar nu geven zijn teamgenoten bij EF om allerlei redenen niet thuis. Gelukkig zijn er nog meer mtb-ers, ook in Afrika, en weet hij toch iemand te strikken om samen met hem te rijden.

Het is natuurlijk een wedstrijd en hij is niet voor niets een prof, hij wil winnen en een goede uitslag rijden. Ze komen er gaandeweg echter ook achter dat alleen een goede uitslag rijden niet altijd zaligmakend is en dat andere factoren het ook tot een succes kunnen maken. En altijd een kettingpons meenemen! Wil je trouwens de Cape Epic 2022 live volgen, die wordt van 20 – 27 maart 2022 gereden.