Pivot Switchblade met knipoog naar de Talon van 35 jaar geleden

Wees gerust, de nieuwe Switchblade is er in meer kleuren dan knalroze. Toch vinden we deze gewaagde kleur erg tof gedaan. Zeker als je de nalatenschap in ogenschouw neemt. De Pivot Switchblade in deze gelimiteerde oplage van de Talon-uitvoering brengt ons terug naar het prille begin van het merk en mountainbike in het algemeen.

35 jaar Pivot mountainbikes

Het was de tijd van de Commodore 64 en Atari spelcomputers, een grote hit voor Phil Collins met Another Day in Paradise en het prille begin van Pivot mountainbikes. De oprichter: Chris Cocalis, een pionier op gebied van mountainbikes en onder andere bekend van de bottom bracket zoals we ze nu kennen. Hij stond dus niet alleen aan de wieg van het merk, maar verlegde ook de grenzen van de mountainbikes en de onderdelen uit die tijd. Onder andere met het knalroze ontwerp van de Talon.

Vijfendertig jaar later brengt het merk dus een ode aan dat prille begin in de vorm van een knalroze uitvoering van de nieuwe Switchblade. Dat is een enduro mountainbike met een 160 mm voorkvork voorzien van 44 mm offset. Achter is de veerweg 142 mm. De mountainbike is gemaakt voor gebruik met twee 29 inch wielen, maar ook in mullet setup met wielen van 27,5 of 27,5+ inch (voor bredere banden tot 3.0 inch).

De nieuwe Switchblade is er in allerlei uitvoeringen, maar de uitvoering zoals hier op de foto met XX AXS Eagle Transmission, een Factory Float en Factory 36 van Fox en een setje DT Swiss XMC1501 wielen heeft een prijs van 11.399 dollar. Wil je meer in de geschiedenis duiken van Pivot, oprichter Chris Cocalis en dus de Talon, dan vindt je op de site van Pivot een uitgebreide backstory inclusief podcast. Check ook zeker onderstaande video die je met een knipoog terugbrengt naar die tijd.

Meer info bij Pivot.