Nieuwste carbon zadel van SQlab: de 611 Infinergy Ergowave Active 2.1 carbon

SQlab heeft een nieuw carbon zadel, en officieel gezien heeft het zadel een behoorlijk lange naam: SQlab 611 Infinergy ERGOWAVE active 2.1 Carbon. Het zadel is een uitbreiding van de ‘made in Germay’-lijn van SQlab, en het zadel is dan ook gemaakt in Duitsland. Het onderstel is ook van carbon en dat wordt dan weer in Zwitserland geproduceerd. Lekker in de buurt dus, in plaats van ver weg uit het verre oosten.

Je zadel, een belangrijk onderdeel van je mountainbike

Naast je pedalen en je stuur is het zadel één van de contactpunten tussen je lichaam en je mountainbike. En die contactpunten zijn belangrijk, want die bepalen voor een groot deel het comfort dat je ervaart tijdens het mountainbiken. Een zadel moet eigenlijk net zo goed passen als een paar fietsschoenen. SQlab maakt al een tijdje ergonomische fietsonderdelen zoals zadels. Ze hebben veel technologie in dit zadel gestopt wat moet resulteren in een licht en comfortabel zadel.

Het zadel is ontworpen in de kleur grijs, gecombineerd met zwart. Op de neus staat het logo van SQlab en in het midden staat de typeaanduiding 611. Verder valt het hoogteverschil op, want je zit dat het midden van het zadel echt een stukje lager is dan de zijkanten van het zadel. Waardoor de druk op je gevoelige delen minder wordt. Het gewicht is nog niet bekend, en het zadel zal later deze zomer te koop zijn.

Zoals je in de naam van het zadel al kunt lezen maakt SQlab gebruik van twee technologieën voor het zadel. BASF Infinergy is een materiaal dat wordt gebruikt als alternatief op PU-schuim. Het is lichter, sterker en duurzamer dan het klassieke materiaal en daardoor een goed alternatief. Ergowave is dan weer een wetenschappelijk onderzochte zadelvorm, bedoeld voor een sportieve zithouding op een racefiets of mountainbike.

Het zadel is geschikt voor zowel dames als heren en is verkrijgbaar in vijf verschillende breedtes. Doordat je de keuze hebt uit de verschillende breedtes kun je precies het zadel kiezen dat bij jou past, zodat je een comfortabelere zitpositie krijgt, aldus SQlab. En dat is niet het enige voordeel, want het zorgt ook voor een efficiëntere krachtoverbrenging op de pedalen.

Lokaal geproduceerd

Net als een aantal andere zadels is dit dus een zadel dat door SQlab in Duitsland wordt geproduceerd. Het merk kiest voor lokale productie vanwege de ecologische voordelen én omdat de productie kwalitatief goed en efficiënt gedaan kan worden.

Meer info via SQlab.