Nieuws en updates van RockShox voor trail MTB’s: Isolator demper, Psylo en Domain

Weer nieuwe producten van SRAM. Dit keer onder het merk RockShox en dat betekent nieuwigheden op het gebied van vering. Het merk komt met een nieuwe vork, een vernieuwde Domain en de Isolator Damper.

Psylo in plaats van Revelation, Yari en 35

Het meest opvallende nieuws is een geheel nieuwe vork. De Psylo vervangt een aantal voorvorken in het assortiment van RockShox. Daarmee wordt de keuze overzichtelijker naar mijn mening. De Psylo is een stevige vork voor trail MTB of E-MTB met een 35 mm chassis. De vork is beschikbaar met een travel tussen 130 mm en 160 mm, met een offset voor 37 of 44 mm voor 27,5 inch wielen en 44 mm offset voor 29 inch wielen.

Van de Psylo zijn drie modellen beschikbaar, namelijk de Gold RC, Silver RC en Silver R. RC staat voor aanpasmogelijkheden van de rebound én compressie. Met de R-serie kan je alleen de rebound instellen. Het gewicht voor een 160 mm, 44 mm offset van alle modellen is respectievelijk 2.320 gram, 2.786 gram en 2.888 gram. Alleen de Psylo Gold RC is verkrijgbaar als after market vork met een adviesprijs van € 539,-.

Nieuw: Isolator Damper

In de nieuwe Psylo heeft RockShox ook een nieuwe demper geplaatst. Deze Isolator Damper doet misschien wat denken aan de Charger 3, maar is compleet nieuw. De demper is voorzien van een springveer en heeft drie compressiestanden: Open, Pedal en Firm. Deze nieuwe demper zou een prettiger gevoel moeten geven bij kleinere impacts vanwege een consistenter gedrag over de hele veerweg.

Hoewel de nieuwe Isolator misschien wat weg heeft van de Charger 3, zijn er verschillen. Meest opvallend is de springveer, maar ook maakt de Isolator gebruik van meer olie. Dat betekent betere demping, maar ook meer gewicht. Begrijpelijk en acceptabel voor een trail voorvork. Ook de Debonair Air Spring heeft een update gekregen, met een betere mix tussen de positieve en negatieve luchtkamer die een verfijndere mid-stroke moet geven volgens RockShox.

Domain krijgt een update

Dit model bestond al binnen het aanbod van RockShox, maar krijgt ook een update waaronder de nieuwe Isolator Damper met ook de drie compressiestanden. Deze vork voor extremere trail en enduro omstandigheden, complementeert het aanbod naast de ZEB met een scherpere prijs-kwaliteit. De Domain komt in de uitvoeringen Gold RC (rebound- en compressie-instelling) en Gold R (rebound-instelling).

Het chassis heeft 38 mm poten waarin ook hier de nieuwe Debonair Air Spring terug te vinden is. Die is in vergelijk met de vorige versie iets hoger geplaatst in de poot, om meer ruimte te maken voor de travel. De Domain Gold is verkrijgbaar met veerweg tussen 150 en 180 mm. Een 190 mm versie zoals bij de ZEB is niet beschikbaar. De adviesprijs is € 579,-.

Meer bij RockShox.