Nieuwe Trek Procaliber Alloy is aantrekkelijk geprijst

Trek heeft een opvolger van de X-Caliber aangekondigd en wat meteen opvalt is hoeveel je voor je geld krijgt. De XC-hardtail mountainbike heeft een aluminium frame en een voorvork met 120 mm travel.

Uitbreiding in de Procaliber familie

Trek heeft al vier cross country hardtail mountainbikes onder de naam Procaliber op de markt, maar dat zijn carbon uitvoeringen. Om meer lijn in de hardtails te krijgen, hebben ze de nieuwe aluminium frames ook onder de vlag Procaliber uitgebracht. De Procaliber Alloy heeft in vergelijking met de vorige X-Caliber alu hardtail veel modernisering. Meest opvallend is de travel van de voorvork. Die is van 100 mm naar 120 mm gegaan. Ook is de reach langer en de balhoofdhoek meer slack geworden. Daarnaast biedt het frame ruimte voor banden van 2.4 inch breed. Daarmee is het meer in lijn met de hedendaagse wensen voor mountainbikes.

De Trek Procaliber is beschikbaar in twee uitvoeringen. De Procaliber 6 is de goedkoopste met een adviesprijs € 1.299,- en een combinatie van Shimano Deore M6100 en Shimano XT. Voor dat geld is ook een dropperpost geïnstalleerd. De Procaliber 8 is voorzien van een complete Shimano SLX M7100 groep met XT derailleur. Ook heeft is de Recon Gold RL vork beter dan in de Procaliber 6 waarin we een Judy Silver zien. Beide modellen worden standaard tubeless afgeleverd.

Beide modellen zijn nu voorzien van Boost steekassen (110 mm voor en 148 mm achter) en interne kabelgeleiding. Ook heeft het aluminium frame bevestigingspunten voor een los verkrijgbare bagagedrager. Daarmee lijkt de nieuwe Trek Procaliber Alloy echt een interessante hardtail mountainbike met een scherpe prijs.

Meer bij Trek.