Nieuwe Rapha Trail Knee Pads met Rheon techniek

Mountainbiken gaat met vallen en opstaan. Meer op de fiets dan op de grond, mag ik hopen. Maar dat je een keertje onderuit gaat is een zekerheid. Als dat dan op een mul zand strookje is, is er vaak niet veel aan de hand. Is de ondergrond wat minder vergevend ben je toch blij als je je kniebescherming aan hebt. Rapha heeft nu ook een set kniebeschermers in haar collectie. De nieuwe Trail Knee Pads.

De pads zijn ontworpen in samenwerking met Rheon. Rheon is een bedrijf dat werkt met een reactief polymeer dat reageert op een impact. In het kort betekent dat dat wanneer je erop valt, het materiaal stijver wordt en dus beter beschermt. Klinkt misschien raar, maar ik vergelijk het met water wanneer je er met je vlakke hand op slaat. Het voelt hard, terwijl water op zich helemaal niet hard is. Rheon zorgt er dus voor dat de pads lekker flexibel aanvoelen, maar toch beschermen wanneer je valt. Wel net zo fijn, zo’n eigenschap bij kniebeschermers.

Het geheel ziet eruit als beenstukken met de pads erin. Dus ook met grippers zodat het allemaal goed blijft zitten. De adviesprijs is € 95,- en ze zijn voor zowel man als vrouw geschikt. En wanneer je ze wil wassen, dan kan je de pads eruit halen.

Meer info via Rapha