Nieuwe Quoc Gran Tourer XC Lace MTB schoenen met veters

Quoc lanceerde deze maand de Gran Tourer XC Lace, een hagelnieuwe schoen voor de MTB met een sierlijk uiterlijk. De schoenen zijn wit met lichtgrijs, met paarse details. Maar wat het meeste opvalt is natuurlijk dat het hier gaat om veterschoenen, en dat vinden wij wel vet. Volgens Quoc zijn de schoenen gemaakt voor avontuurlijke off-roaders die grenzen willen verleggen op uitdagend terrein.

Een schoen voor het betere weer

Wellicht niet de meest praktische kleur, de zool en het onderste gedeelte van de schoenen zijn namelijk wit. Het bovenste gedeelte van de schoenen heeft een lichtgrijze kleur, Quoc noemt die lichtgrijze kleur zelf Chalk. Verder is de schoen voorzien van subtiele paarskleurige details. Zo zien we bij de veters het sierlijke Quoc logo, en op de zij- en achterkant staat de merknaam ook in paarse letters.

Ook het elastiekje waar je de veters achter kunt stoppen is paars, net als de stipjes op de achterkant van de schoenen. Al met al een sierlijke schoen, die ik wel zou bewaren voor de mooiere dagen in het bos. Al is het rubberen gedeelte natuurlijk relatief eenvoudig schoon te maken. En het oog wil ook wat natuurlijk, en wat dat betreft zit je met deze schoenen wel goed als je het mij vraagt.

Carbon zool met TPU loopvlak

De voorkant van de schoen is van rubber, om extra bescherming te bieden. De bovenkant is van microfiber, een combinatie van polyamide en elastaan. Dat materiaal is licht en flexibel, terwijl het zweet ook nog eens snel afvoert. De buitenzool is van carbon, maar gelukkig wel met een TPU-kunststof loopvlak. Ventilatiegaatjes zien we over de hele schoen, en de binnenzool van de schoen absorbeert trillingen.

Anti-slip veters met dubbele sluiting

De veters hebben een anti-slip werking en bovenaan zie je twee gaatjes op dezelfde hoogte, waardoor je de veters dubbel kunt strikken zodat deze beter blijven zitten en niet los raken. Het uiteinde van de veters bevestig je onder het paarse elastiekje, zodat de veters niet tussen je ketting kunnen komen.

Bij de schoenen krijg je drie verschillende inzetstukjes, om zo een perfecte fit te vinden die past bij de boog van je voet. De schoenen kosten € 260,- en zijn verkrijgbaar in de maten 38 tot en met 47. Het gewicht komt uit op 320 gram per schoen.

Meer info via Quoc.