Nieuwe Liv Lurra 2 hardtail mountainbike voor dames

Van vrouwen, voor vrouwen! Dat is waar Liv bekend om staat. Het merk is onderdeel van het Taiwanese Giant en richt zich dus volledig op dames. De producten worden ontwikkeld met data en gegevens van vrouwen met als doel meer vrouwen op de fiets te krijgen. Vanuit dat oogpunt is ook de nieuwe Liv Lurra tot stand gekomen. Een specifieke geometrie en onderdelen voor vrouwen die lekker over de trails willen rijden.

De Lurra is een aluminium hardtail met 130 mm veerweg

De Lurra is een hardtrail trailbike waarbij het frame is gemaakt van Liv’s Aluxx SL aluminium. Dit is een lichtgewicht aluminium dat comfort en stijfheid aan een frame geeft, en niet kan roesten. Het frame heeft een balhoofdhoek van 66 graden. Deze slacke hoek in combinatie met een steile 76,5 graden zitbuishoek zorgt voor een progressieve mountainbike. Bij het balhoofd maakt de Lurra gebruik van oversized buizen en balhoofdlagers, voor extra stijfheid. De stuurbuis van de voorvork loopt taps toe waardoor het een stijver geheel moet worden voor strak stuurgedrag. Dit noemen ze bij Giant de Overdrive technologie. Dit zelfde geldt ook voor het bottom bracket, waarbij er gebruik gemaakt wordt van oversized buizen. Dit bottom bracket met zogeheten Powercore technologie heeft een breedte van 92 mm, wat ook extra stijfheid met zich mee zal brengen.

De Lurra is vergelijkbaar met de Fathom van Giant voor de mannen. Het verschil zit bijvoorbeeld in een grotere zitbuishoek, en kortere balhoofdbuis. Hierdoor is het Liv Lurra frame compacter in vergelijking met de evenknie van Giant.

Comfortabel opgebouwde hardtail

De progressieve geometrie van het frame zorgt volgens Liv voor veel grip en tractie bij steile beklimmingen. Voor zekerheid en stabiliteit in de afdalingen is er gekozen voor een 438 mm lange achterbrug. De totale wielbasis komt hierdoor op 1159 mm bij maat M. Liv kiest voor een paar 2.5″ brede banden. Deze hebben veel volume voor veel grip en wat comfort bij stevige wortelafdalingen. Het is dan wel een hardtail maar met een Giant Crest 34 SL voorvork met 130 mm veerweg, een dropper-post en brede banden zal hij toch extra comfort bieden. Op het frame zitten meerdere montagepunten voor bidonhouders of extra tools of tasjes.

De Lurra 2 is vanaf nu verkrijgbaar voor € 1499,-. Ze is opgebouwd met een 1X10 Shimano Deore groepset en aluminium tubeless wielen met 30 mm interne breedte. Liv heeft drie frame maten voor deze Lurra en dat zijn S, M en L voor dames tussen de 158 cm en 181 cm lengte. Zoals ik al aangaf is het frame specifiek ontwikkeld voor dames en dat geldt ook voor het Liv Sylvia zadel en het stuur dat smaller is dan bij de Giant.

Meer info via Liv