Nieuwe Fox Dropframe Pro helm

Afgelopen week kwam Fox met haar nieuwe Dropframe Pro helm. De helm is misschien wat lastig te classificeren want het ziet eruit als een fulface helm maar dan zonder het mondstuk waardoor je meer zicht hebt. Je kan het dan ook classificeren als een Openface 3/4 endurohelm.

Je ziet ook duidelijk dat hij een stuk meer bescherming biedt dan de meer gangbare mountainbike-helmen die je hier voorbij ziet komen. Extra bijkomstigheid is dat deze helm ook de E-bike certificering (NTA-8776) heeft.

De helm heeft verder het MIPS veiligheidssysteem. Een Boa-sluiting aan de achterkant zorgt ervoor dat je de helm makkelijk kan afstellen op je hoofd. Vanzelfsprekend kan je de klep op de helm in drie standen naar boven kantelen. En ja, er is ruimte voor goggles. De Fidlock-sluiting met magneetjes maakt de helm compleet.

Zoals je ook op de afbeeldingen ziet, geeft de helm veel bescherming. Hij loopt achter verder door en ook je oren en kaken zijn beschermt. Dit is Fox’s meest beschermende openface helm die ze hebben. Het is trouwens geen goedkope helm met een adviesprijs van € 279,99 en je hebt keuze uit verschillende kleuren.

Meer info via Fox