Nieuwe Fox 32 Step-Cast voorvork weegt nog maar 1276 gram

De Fox 32 Step-Cast is de lichtste voorvork die Fox heeft voor mountainbikes. Deze vork heeft een veerweg van 100mm en zal daarom vooral voor de marathons zijn waarbij gewicht doorslaggevend is. Veel cross country rijders kiezen er steeds vaker voor om met een 120mm voorvork te rijden. Dit omdat de parcours steeds heftiger worden. Maar wil je de lichtste voorvork met 100mm dan is deze Fox je vriend. 1276 gram in de lichste uitvoering. Uiteraard geldt dit voor de Factory uitvoering met de nieuwe Grip SL demper en de herkenbare Kashima coating.

Opvallende vorkboog

Opvallend aan de vork is dat de vorkboog aan de andere kant zit, aan de achterkant zeg maar. Hier hebben we al eerder foto’s voorbij van zien komen. Het is misschien ook iets wat je doet herinneren aan de Manitou voorvorken. In ieder geval is het nu een feit bij deze voorvork van Fox. Zonder noemenswaardig gewichtsverschil hebben ze hierdoor de stijfheid met 40% kunnen verbeteren, volgens Fox. Ondanks dat hij aan de achterkant meer ruimte nodig heeft bij het inveren, past hij volgens Fox op XC frames.

Op verschillende plekken hebben ze gewichtswinst weten te behalen. De nieuwe Grip SL demper bespaard gewicht en ook is de vorkkroon vernieuwd maar ook de nieuwe Kabolt SL steekassen zijn lichter. Naast de Factory uitvoering is er ook een Performance uitvoering.

Meer info via Fox