Nieuwe Canyon Spectral: ONfly E-MTB is licht en wendbaar

Je ziet ze steeds vaker: lichtgewicht E-MTB’s. Canyon komt nu ook weer met een nieuwe variant van de Spectral trail bike. Een lichte elektrische mountainbike, maar geen slapjanus schrijft de persvoorlichter met een knipoog in de mail met zijn aankondiging.

Wie niet sterk is, moet licht zijn

Een lichte E-MTB is veel wendbaarder en hou je beter onder controle op hoge snelheid. Niet zo gek dus dat steeds meer mensen kiezen voor een lichte elektrische uitvoering variant. Want kracht is leuk, maar lekker flowen is beter. Dan lever je in op de capaciteit van de accu en de kracht van de motor, maar krijg je er wel een normaler fietsgevoel voor terug. Daarnaast levert het ook nog eens een minimalistische look op. Het frame weegt 2,65 kg, maar toch is deze nieuwe Spectral:ONfly ook te gebruiken voor enduro’s. Dus echt wel bestand tegen een stootje.

Zo lijk je op de nieuwe Spectral:Onfly toch ook aardig te kunnen scheuren. De TQ’s HPR50 motor mag dan wel ‘slechts’ 50 Nm aan koppel hebben, doordat de mountainbike in de lichtste uitvoering in totaal maar 18,1 kilo weegt heb je ook minder kracht nodig. Ook de kleine accu van 360 Wh maakt dat je minder bagage hebt. Mocht je nog bereik tekort komen, dan biedt Canyon een 160 Wh extra in de range extender.

De prijzen van de nieuwe Spectral:ONfly liggen tussen de € 5.599,- en €8.999,-. Alle modellen komen met 150 mm veerweg en zijn uitgerust met K.I.S., het stuurstabilisatiesysteem van Canyon. Deze mountainbike is alleen in carbon beschikbaar en voorzien van 200 mm remschijven. De Spectral:ONfly is per direct en alleen verkrijgbaar via de site en app van Canyon.

Meer bij Canyon.