Nieuwe Atlas pedalen van Race Face

De Atlas pedalen van Race Face zijn vernieuwd. Deze flatpedals gaan al lange tijd mee, maar zo aan het begin van 2022 hebben ze een flinke upgrade gekregen. Breder, dunner en meer duurzaam dan zijn voorgangers.

Kleurrijke pedalen met aanpasbare grip

Wat direct opvalt zijn de kleuren van de pedalen. Uiteraard zijn ze in het zwart te krijgen, maar daarnaast ook in nog 8 verschillende kleuren. Toffe metallic ogende kleuren waaronder paars, rood en goud. Maar de grootste verschillen zitten ‘m niet in de kleur. Het pedaal heeft 20 pinnen van 6,5 mm hoog, waarvan 10 aan elke kant. Deze draai je er vanaf de andere kant van het pedaal door. De hoogte van de pinnen is aanpasbaar doordat je er spacertjes tussen kan doen, waardoor ze er minder ver doorkomen aan de andere kant van het pedaal. Hiermee kan je dus spelen met de hoogte en grip op je pedaal.

Het aluminium pedaal is 12 mm dik en heeft een oppervlakte van 110 bij 108 mm. Daarmee is het contactoppervlak groter geworden en het pedaal is 2,5 mm dunner ten opzichte van de voorganger. Bij de as van het pedaal is er rekening gehouden met het gebruik van crankboots. Ze hebben hier ruimte voor gelaten zodat het pedaal ook kan blijven draaien als je gebruik maakt van de beschermkapjes op het uiteinde van je crank.

De pedalen wegen volgens Race Face 386 gram per paar. Daarvoor betaal je volgens hun website zo’n $ 180,-. Voor deze prijs heb je keuze uit alle kleuren, mits deze nog op voorraad is, en bieden ze levenslange garantie.

Meer info via Race Face