Nieuw Selle San Marco Mantra zadels in drie uitvoeringen

Ontworpen voor de Enduro/trail rijder, heeft Selle San Marco drie nieuwe Mantra zadels in de collectie. De Mantra Carbon, Xsilite en de Manganese. Drie nagenoeg identieke zadels met als verschil het materiaal waarvan de onderdelen gemaakt zijn.

187 gram voor carbon uitvoering

Beginnen we met het lichtste zadel en dat is uiteraard die met de carbon rails. Opgegeven gewicht voor dit Mantra Carbon zadel is 187 gram. En dat is helemaal niet verkeerd. Het model eronder is de Mantra Xsilite die een roestvast stalen rails heeft. Het gewicht van deze versie is volgens Selle San Marco 212 gram. En de laatste uitvoering is de Mantra Manganese met ChroMoly stalen rails. Ook staal maar van een iets lagere legering. Gewicht van deze uitvoering is 229 gram.

specs

De afmeting is 150 x 245mm bij de carbon versie, de andere twee zijn 154 x 244 mm. De schaal is bij alle zadels van nylon versterkt met carbonfibers. De bovenkant van de zadels is grotendeels gelijk. Ze noemen het een Silk-soft-touch bovenkant. Dit materiaal is waterdicht en zoals je ziet zijn er ook geen openingen in het zadel waardoor je niet in je eigen opspattend water en modder zit. Wel is er ruimte voor je perineum voor extra comfort. Het zadel heeft wat padding die qua dikte over het zadel verschilt. Maar ook de voorkant van het zadel heeft padding voor comfort bij het klimmen.

De prijzen zijn: Mantra Carbon € 199,90, de Mantra Xsilite € 149,90 en de Mantra Manganese € 129,90. En ze hebben er nog een leuke video over gemaakt.

Via Selle San Marco

Selle San Marco Mantra Carbon
Selle San Marco Mantra Xsilite
Selle San Marco Mantra Manganese