Met Europees kampioen Puck Pieterse mountainbike parcoursen verkennen – video

Inmiddels weten we dat ze de sterkste bleek op het Europees Kampioenschap 2024 in het Roemeense Cheile Gradistei, maar deze video nam ze op vóór die fameuze overwinning in bijna winterse omstandigheden. Een vaste prik voor Pieterse zijn haar verkenningsvideo’s en ook deze is, nog steeds, zeer de moeite waard.

Op pad met de wereldtop

Puck Pieterse is natuurlijk de vrouwelijke alleskunner op een Canyon. Van mountainbike, tot cross en de weg, ook zij combineert alle disciplines op het hoogste niveau. Op het Youtube-kanaal vind je dan ook allerlei soorten course previews zoals die van de Ronde van Vlaanderen of het WK Cross. Toch blijven die van de mountainbike het leukst, zeker omdat je – voorzien van haar commentaar en talent – pas echt goed ziet welke zinderende uitdagingen de mountainbikers te verduren krijgen tijdens een wedstrijd.

In deze video van het parcours op het EK in Cheile Gradistei schijnt de lentezon nog en roept Pieterse zelfs: “Deze (hindernis, red.) sla ik over nu, want die ligt morgen droog.” Toch was het parcours ook hier al één grote blubber bende en weten we inmiddels dat de omstandigheden tijdens de wedstrijd op zondag er niet beter op waren. Lage temperaturen en natte sneeuw mochten de pret voor een klappertandende Pieterse echter niet drukken, want ze werd knap Europees Kampioen 2024.

Deze en alle andere course previews van Pieterse en haar vrienden vind je op Youtube.