Met een Porsche de trails over? dat kan!

Naast vierwielers heeft het Duitse merk van de bekende sportauto ook tweewielers. In dit geval hebben we het dan over een elektrische full suspension mountainbike. De Porsche eBike Cross is samen met het eveneens duitse Rotwild gemaakt.

Stijlvol design

Als ik naar de achterbrug van het frame kijkt zie ik wel een gelijkenis met de ronde vormen van de auto’s van Porsche. Smaken verschillen natuurlijk maar ik vind het een stijlvol en mooi design. Ook de manier waarop ze de demper in het frame hebben verwerkt vind ik mooi gedaan. Het frame is ontworpen door de mannen van Porsche en samen met Rotwild hebben ze ervoor gezorgd dat het een uitgebalanceerd frame is geworden.

Het frame is voorzien van een Magura upside down voorvork, Magura dropperpost en een FOX demper waarmee je gecontroleerd en relaxed kan afdalen. Voor het klimmen kan je rekenen op extra vermogen van de Shimano Steps EP-8 motor, die in het bracket is verwerkt. Deze kent drie standen en op de ECO stand zal deze zo’n 100 km meekunnen volgens Porsche. Je kan deze op het stuur bedienen en daar vind je ook het kleine display met de info over bijvoorbeeld je accu status. De Porsche eBike heeft een mechanische Shimano XT groepset, en een paar Crankbrothers wielen. In maat S zijn deze wielen 27,5 inch en voor maat M en L zijn ze 29 inch.

Porsche prijskaartje

De fiets is via de website van Porsche te bestellen maar is nog maar beperkt beschikbaar. En net als bij een auto van de Duitse fabrikant zal je ook voor een fiets flink in de buidel moeten tasten. De prijs van $ 8850,- die je op de website ziet staan is exclusief BTW. Omgerekend zal je inclusief de BTW minimaal € 10.500 euro kwijt zijn, en dan heb ik de verzendkosten nog niet eens meegerekend. Aan de andere kant is dit wel de goedkoopste manier om toch een Porsche te rijden!

via Porsche