Limited edition kleuren voor de 100% R-Core X kleding

Het Franse merk 100% ken je waarschijnlijk vooral van de fancy brillen, maar naast brillen maken zo onder meer ook kleding. Zo is de R-Core X collectie specifiek bedoeld voor de downhill liefhebbers. Deze collectie is niet nieuw maar 100% introduceert nu twee nieuwe limited editions in de vorm van nieuwe kleuren: lava rood met zwart en lichtblauw. Dit zijn de nieuwe kleuren waar 100% nu mee komt.

Twee kleuren en twee designs

Niet alleen de kleuren van de outfits verschillen van elkaar, maar ook de designs zijn allebei verschillend. De overgang tussen rood en zwart verloopt vrij subtiel en bij deze outfit staat het logo van 100% vrij groot op de borst. Bij de lichtblauwe outfit is de overgang tussen lichtblauw en zwart strak vormgegeven. Op de mouwen van beide shirts staat het logo van 100% op de schouder en op de onderarm staat alleen de tekst 100%. De achterkant is vrij rustig gelaten, met alleen de typeaanduiding van de collectie.

Ook op de broeken komt het merk 100% zowel qua logo als tekst meerdere keren terug. Het logo zit op de knieën, de zijkant van de bovenbenen en op de achterkant. De broek heeft zakken met een rits de taille is te verstellen met een BOA-sluiting. Handig, want dit kun je ook tijdens het fietsen snel even doen. Verder is de broek voorzien van ventilatiegaten en loopt de broek naar beneden wat strakker af.

Dat deze kleding specifiek bedoeld is om mee te downhillen zie je terug in een aantal dingen. Het belangrijkste is natuurlijk de bescherming die de kleding biedt. De voorgevormde knieën zorgen voor goede bescherming bij een val, maar zijn ook nog comfortabel genoeg om prettig te kunnen bewegen. En de losse fit is prettig als je met hoge snelheid naar beneden knalt.

Het shirt met lange mouwen kost € 84,- en is verkrijgbaar in de maten S, M, L en XL. De broek kost € 159,- en is verkrijgbaar in een aantal maten: 28, 30, 32, 34, 36 en 38. Pre-orderen kan al via de website en vanaf eind juli worden de bestellingen verzonden.

Meer info via 100%.