Leuke serie over downhill team FMD Racing – video

Het is altijd interessant om een inkijkje te krijgen in de achtergronden van de teams en de mountainbikers die we zien in grote wedstrijden. Sponsor van het team Canyon heeft dit in de serie ‘How we roll’ op Youtube goed aangepakt en geeft een bijzonder kijkje in de keuken bij het downhill team FMD Racing. Het team heeft vier renners, en leuk om te zien is dat eliterijders Tahnee Seagrave en Kaos Seagrave naast broer en zus ook ‘collega’s’ zijn.

Goede vibe

Wat heel duidelijk terugkomt in de video’s is de relaxte vibe die het team heeft. Je wordt meegenomen naar wedstrijden, trainingen en alles daar om heen, maar die vibe komt altijd terug. Van heftige crashes tot de voorbereiding op een wedstrijd, er is van alles te zien en de serie van zeven afleveringen kijkt makkelijk weg. Juist de gevaren van het downhillen worden ook uitgelicht, en dat geeft een realistisch beeld. Verder zijn de renners veel aan het woord en zie je gigantisch veel vette actieshots op de mooiste plekken.

Gave fietsen

De renners rijden op opvallende Canyons in een fluorroze kleur met de herkenbare oranje Fox voorvork. Het gaat om het model Sender van Canyon, en naast roze en oranje zien we ook nog een blauwe en paarse kleur. Het team wordt naast Canyon en Fox ook nog gesponsord door DT Swiss, Shimano en Crankbrothers. Niks te klagen dus! Hieronder zie je de playlist waarin je alle afleveringen achter elkaar kan bekijken. Ga er maar even rustig voor zitten, want totaal is het goed voor zo’n 1,5 uur kijkplezier!